Tesla Model S Pläd på 350 timmar, möjligt tack vare ett hack

Hastighetsrekordet satt av en kanadensare ombord på Tesla Model S Plaid, som tack vare ett hack släppte lös sin verkliga dolda kraft

Med 350 i timmen på Tesla med 0-100 på bara två sekunder

En toppfart för att få de bästa endotermiska superbilarna att bleka, men hur var det möjligt att få detta resultat på Tesla Model S pläd?

Inledningsvis lanserades det elektriska flaggskeppet på marknaden med en hastighetsbegränsare som hindrade det från att överskrida 262 km/h.

Därefter, tack vare många klagomål från köpare, lanserade Tesla en programuppdatering höjer gränsen för maximal hastighet något och når 282 km i timmen.

Ett drag tjänade till att blidka humöret hos dem som hade fått en bil med löfte på papper om en maxhastighet på 300 i timmen.

Uppenbarligen bestämde en kund, datorexpert, att 282 inte räckte och hackade sin Tesla för att låsa upp dess sanna dolda potential.

Resultatet var häpnadsväckande, ett riktigt monster som från 0 till 100 tar bara 2 sekunder och kan nå 348 timmar på ett ögonblick.

Den kanadensiske ägaren genomförde testet på en säker plats, en flygplats och ännu tidigare tänkte han på sin egen säkerhet genom att utrusta bilen med överdimensionerade bromsar och Pilot Super Sport-däck tillverkad av Michelin.

Det är troligt att Tesla alltid har begränsat sina bilar för att inte dra på sig överdriven batteriförbrukning.

I själva verket skulle det vara nyfiket att försöka förstå, bortom 300, hur mycket ström en Tesla kan förbruka för att bibehålla dessa galna hastigheter.

Visst spelar vikten inte till dess fördel eftersom vi pratar om en bil som överstiger två ton.

Relaterade Artiklar

Back to top button