Tesla: Model S och Model X Plaid kommer till Europa!

Tesla Model S © © Tesla

Stora förbättringar av Tesla Model S och Modell X, Model S Plaid och X Plaid är nu tillgängliga för förbeställning. Båda fordonen kommer att anlända till den gamla kontinenten mellan november och december 2022.

Det är nu officiellt, det är bara några månader kvar att vänta innan du kan lägga vantarna på ratten på en Tesla Model S Plaid eller Model X Plaid. I ett pressmeddelande som delades den 3 augusti bekräftar Tesla lanseringen i Europa av sina två nya modeller i vinter. Varumärket nämner en leveransstart mellan november och december och drar nu igång förbeställningar.

Tesla Model S och X granskas på djupet

Plaid-versionerna drar nytta av, överlägset, de mest betydande utvecklingarna av Model S och Model X sedan deras respektive lanseringar 2012 och 2015 ” minns Tesla. Model Plaid drar nytta av nya interiörer, en ny drivlina, men också ny temperaturhantering, ett nytt chassi och förnyade elektroniska komponenter. Dessa kraftigt omgjorda versioner kan också räkna med förbättrade produktionsprocesser som bland annat resulterar i en viktminskning, understryker varumärket.

modell x

Med en tillkännagiven autonomi på 600 km, en 0 till 100 km/h på 2,1 sekunder, 1 020 hästkrafter och en toppfart beräknad till 262 km/h kommer Model S Plaid att anlända till Europa från 138 990 euro.

Model X Plaid kommer å sin sida att anlända till den gamla kontinenten till ett startpris på 141 990 euro. Den lovar en räckvidd på 528 km, en 0 till 100 nådd på 2,6 sekunder, 1 020 hästkrafter också, och en toppfart beräknad till 262 km/h.

Källa: Teslas pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button