Tesla Model 3: Vad händer med en elbil som har stannat länge

En intressant erfarenhet, som kommer från staterna och rör en Tesla Model 3 longe range, berättad på YT av RSymons RSEV.

Tesla Model 3: Hur man bevarar elbilen oanvänd under lång tid

De YouTuber RSymons RSEV fört fram en intressant upplevelse av en ägare av Tesla Model 3 lång räckvidd stod parkerad länge.

Elbilar är verkligen inte en nyhet från de senaste åren med tanke på att de har funnits i decennier, men majoriteten av bilisterna, vana för förbränningsbilen, kan missa några överväganden om hur man ska bevara den om den stannar under en längre tid.

Normalt när en bil med förbränningsmotor står parkerad i ett eller två år behöver den säkert en tvätt, en service och vid behov ett däckbyte.

Som vi kan se är det mest försiktighetsåtgärder som ska tillämpas när du bestämmer dig för att börja om på vägen.

Med elbilar förändras situationen och inte lite, eftersom det är nödvändigt att spela i förväg och nyckelordet är ‘bevara’‘.

En amerikansk Tesla-kund köpte en helt ny modell 3 longe range, med avsikten att skicka den vid ett senare tillfälle i Storbritannien.

Vid tiden för stoppet markerade bilen bara cirka fem mil.

När det var nödvändigt att sätta tillbaka den på vägen blev resultatet alldeles utmärkt: ägaren parkerade bilen på ett halvtäckt ställe och skyddade den delvis från väder och vind och en laddningshållare ansluts genom att sätta maxnivån till 50 %.

När den vackra Model 3 är tillbaka på vägen, tack vare dessa åtgärder har inte rapporterat några skador på batteripaketet och kan fortfarande skryta med all den autonomi som tillverkaren deklarerat.

En annan detalj gäller programvara av bilen stannade vid V10-versionen som med en snabb uppdatering till nya V11 introducerade alla nyheter som Tesla släppt under tiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button