Tesla förbereder ett Supercharger-medlemskort för ägare av fordon av andra märken

Test-Supercharger-Tesla-for-all © Soufyane Benhammouda för Clubic

Tvärs över Atlanten planerar Tesla att skapa ett månatligt abonnemang för innehavare av elektriska fordon andra märken. Detta skulle ge dem tillgång till dess Supercharger-terminaler.

Faktum är att om företaget Elon Musk redan har öppnat sina europeiska laddstationer för andra bilar, med ibland blandade resultat, är detta fortfarande inte fallet i USA.

Genom att öppna sina Superchargers skulle Tesla få tillgång till offentliga medel

Orsakerna till denna avvikelse är enkla: i Europa görs en universalkontakt tillgänglig för alla elfordon medan det i USA finns tre olika typer av snabbladdningar, en av dem är You’re here. Företaget vill ändå öppna sitt stora nätverk av Superchargers, som har nästan 1 400 stationer utspridda över landet, för andra märken, om möjligt före årets slut.

Detta skulle faktiskt göra det möjligt för den att få tillgång till offentlig finansiering som en del av Biden-administrationens plan för att modernisera amerikansk infrastruktur, vilket särskilt inkluderar 7,5 miljarder dollar för etablering av laddstationer. Även om Tesla fortfarande arbetar med implementeringen av denna nyhet, verkar det som att företaget planerar att erbjuda två alternativ för att komma åt sina Superchargers för förare av elfordon från andra märken.

Två separata erbjudanden är under förberedelse

Under en begränsad tidsperiod erbjöd Tesla alltså två distinkta erbjudanden på sin sajt: det första heter ” Betala per användning (betala per laddning) och bör, som namnet antyder, tillåta förare att betala per kilowatt för sin laddning, med ett högre pris än för Tesla-ägare. Det andra erbjudandet är därför ett månadsabonnemang som skulle göra det möjligt för ägare av fordon av andra märken att betala motsvarande priset som Tesla-ägare betalar för kilowatten.

Tesla var dock snabb med att ta bort dessa erbjudanden, vilket antydde att detta var ett test som skulle behöva mer eftertanke för att snabbt kunna erbjudas amerikaner. Det är också okänt om företaget kommer att erbjuda adaptrar direkt vid sina laddstationer eller om bilister måste skaffa en i förväg.

Som en påminnelse är öppnandet av Superchargers inte enhälligt hos Tesla, och vissa tror att nätverket av terminaler som erbjuds av företaget, det största i USA, utgör ett betydande argument för att övertyga konsumenterna att vända sig mot märket.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button