Tesla, Elon Musk bekräftar betydande förbättringar av FSD-systemet

Sedan några månader tillbaka Tesla testar aktivt det nya systemet som heter Full Self-Driving (FSD). Tack vare massor av mjukvaruförbättringar kan FSD erbjuda en autonom körupplevelse högre än den av Autopilot.

Bilarna av Elon Musk faktiskt de kan röra sig självständigt på vägen, sakta ner och bromsa i korsningar och starta om i full säkerhet. Användare kan då undvika interaktioner med bilens reglage sätta resmålet och njuta av resan. De måste dock alltid vara redo att ta tillbaka kontrollen om det skulle behövas.

De FSD-systemet testas för närvarande på vägen men det är utvecklingsfasen är kontinuerligt aktiv för att ytterligare förbättra potentialen. Faktum är att Teslas ingenjörer samlar in feedback för att introducera nya funktioner och för gör autonom körning säkrare och smidigare.

Tesla siktar på att uppnå nivå 5 autonom körning 2021

Elon Musk ville själv klargöra att Teslas Full Self-Driving kommer att bli allt mer tillförlitlig under loppet av 2021. Den säkerhetsnivå som systemet kommer att nå i år kommer att vara högre än den genomsnittliga föraren.

Målet är verkligen att lyckas framgångsrikt uppnå nivå 5 Autonom Driving. Detta skulle vara ett absolut rekord som aldrig har uppnåtts av någon tillverkare för tillfället. En bil som tillhör denna kategori det innebär ingen interaktion från förarens sida. Faktum är att passagerare kanske inte ens sitter i förarsätet eftersom bilen skulle kunna hantera alla situationer, även en nödsituation.

Just nu Nivå 5 Autonom körning är en dröm, men Elon Musk verkar fast besluten att ändra på det. Allt som återstår är att vänta och utvärdera förbättringarna av Teslas Full Self-Driving-system som kommer att implementeras under året.

Relaterade Artiklar

Back to top button