Tesla: detta är vad som händer om solcellspaneler är monterade på bilen

Många undrar varför ingen ännu har tänkt på att stiga upp gudar solcellspaneler integrerad på taket på en elbil. Tanken vore att öka utbudet av resor och, varför inte, även spara lite på laddningen. Experimentet testades på en Tesla. Här är mönstret och resultaten av denna singular gör det själv experiment.

Vad hände med en Tesla efter att ha installerat solcellspaneler

Svaret kom från ägaren till en Tesla Modell 3 som monterade solcellspaneler på sin elbil. Sann camping stil även ansluten a adapter och han lyckades också undvika laddningssystemet genom att få bilen att tro att den var ansluten till hemnätverk.

Tesla

Samma missförstådda geni, som utförde testet på sin Tesla, avråder från operationen som för dyrt jämfört med slutresultatet. Det var dock inte svårt att gissa. Vid första anblicken är det uppenbart att systemet verkligen inte är lämpligt och säkert för rörelse. Dessutom i laddningstider är för långa.

Omvänt kan det vara en bra idé i händelse av nödsituation om laddstationen inte är inom räckhåll. Eller där det inte går att ladda bilen. Till exempel när du är inne med din Tesla camping eller i ett hem som inte har en wallbox eller lämpliga system.

Experimentet kan ses direkt på kanalen Youtube “The Tech of Tech”. Härifrån kan du se hur huvudpersonen använde paneler traditionella solceller appliceras på det översta glaset på sin Tesla. Men tack vare det värdefulla arbete som utförts av fysikavdelningen Politecnico di Milano tillsammans med flera samarbeten hittills, några flexibla celler lämplig för denna användning.

En annan sak måste också sägas. Redan Elon Musk han hade tänkt att utrusta några av sina Tesla-modeller med solcellspaneler, men enligt hans åsikt avkastningen är inte värd kostnaden. Tydligen är det för Teslas chef bättre att investera energi för att behålla ledarskapet och fortsätta att betala mindre för batterier än andra konkurrenter.

Relaterade Artiklar

Back to top button