Tesla avslöjar officiellt uppdateringen av Model S och X: mer än 1000 hk och upp till 840 km autonomi

Tesla Model S filt 2021 © Tesla Motor

De första officiella bilderna släpptes på onsdagen. De Tesla Model X och S har äntligen rätt till en estetisk uppfräschning. Om karossändringarna är minimala har interiören en ny instrumentbräda och några nya funktioner. Utbudet utvecklas, “Performance”-versionerna ger vika för “Plaid”-versionerna och, endast för Model S, “Plaid+”.

På programmet, en effekt på mer än 1 000 hästkrafter för “Plaid”-versionerna, och till och med 1 100 hästkrafter för Model S Plaid+, små exteriöra stilistiska förändringar och en reviderad interiör, för dessa 2021-versioner av de två top-of-the- bilar av märket. Om Tesla-webbplatsen redan är uppdaterad bör leveranserna börja nästa september för Frankrike.

Läs också:
Med 660 km autonomi återtar Tesla Model S fördelen gentemot Lucid Air

På utsidan, subtila touch-ups

Tesla Model S, som lanserades på marknaden 2021, granskades redan 2016 när Model X kom ut på marknaden. Sedan dess har utvecklingen av dessa modeller varit mer teknisk än estetisk.

Om några hittar Model S ” för klokt “, det är ändå ett imponerande fordon. Trenden ” chrome radera som etablerade sig hos den kaliforniska tillverkaren med Model 3 och Model Y, generaliserar nu till Model X och Model S.

Tesla Model X 2021 © Tesla Motors

Frontpanelen får en omdesignad sköld, som erbjuder lite mer aggressivitet till denna nästan alltför diskreta linje. Nya fälgar erbjuds, Tempest i 19″ och, som tillval, Arachnid i 21″ för Model S, Cyberstream 20″ eller Turbine 22″ för Model X.

Baksidan pryds av en diffusor och även här är alla kromade delar ersatta av svarta, förutom Tesla-loggan. Överlag ser båda bilarna mer aggressiva ut, utan att helt avvika från designen som har varit en del av deras framgång.

Läs också:
Tesla uppgraderar sin Model 3 igen

En reviderad och moderniserad stuga

Om de två modellerna, som lanserade varumärket i de stora ligorna, alltid har varit riktiga datorer på hjul, laddade med teknik och skärmar, har stilen på instrumentbrädan åldrats med åren. Detta var desto mer uppenbart sedan Model 3 och dess enda centrala skärm kom. Utan att glömma att konkurrenterna också har kunnat förnya sig på denna nivå med de elektriska modellerna som marknadsförts de senaste månaderna.

Tesla 2021 © Tesla Motors

Instrumentbrädan på Model S och X drar därför nu nytta av en central 17″ pekskärm i horisontellt läge som den som finns på Model 3 och Y. Tesla har dock inte övergivit den andra skärmen placerad bakom ratten, här 12,3″.

Instrumentbrädan tar upp stilen som modell 3 och Y, mycket raffinerad. Bakdelen är även utrustad med en 8” skärm, placerad på baksidan av mittkonsolen mellan framsätena. Det kommer att låta passagerare i baksätet spela med trådlösa kontroller.

En annan höjdpunkt i denna nya interiör, ratten förvandlas till ett styrok, K2000-stil med sin övre del som helt enkelt har tagits bort. Det återstår att se vid användning, särskilt under manövrar, om detta visar sig vara praktiskt eller inte.

Tesla 2021 © Tesla Motors

Utrustningen inkluderar Bluetooth-anslutning för flera enheter samt trådlös laddning och USB-C-portar för att ansluta mobila enheter och till och med ladda din bärbara dator. Ljudsystemet har 22 högtalare för en total effekt på 960 watt med aktiv brusreduceringsteknik.

Läs också:
Tesla marknadsför äntligen sin Model Y Standard-serie, den billigaste av de tre alternativen

Mellan Great Autonomy och Plaid+

Den nya Model X-versionen finns i två motorer: versionen Long Autonomy som visas till ett pris av 99 990 € har en effekt på 670 hästkrafter och en räckvidd på 580 km, och lovar acceleration från 0 till 100 km/h på bara 3,9 sekunder.

För de mest krävande användarna erbjuder Plaid-versionen, som marknadsförs för 119 990 €, 1 020 hästkrafter med ¼ mil (motsvarande 400 m stående start här) på 9,9 sekunder. 0 till 100 km/h uppnås på bara 2,6 sekunder trots de nästan 2,5 ton av besten. Dess räckvidd uppskattas till 547 km. De två motorerna är konfigurerbara på 5, 6 eller 7 platser att välja mellan.

Om Model S också finns tillgänglig i en Long Autonomy-version, säljs för 89 990 € med 663 km autonomi samt i en Pläd-version för 119 990 € för 628 km autonomi med också 1 020 hästkrafter, är den också tillgänglig i en hög -prestandaversion, kallad Plaid+.

Model S Plaid+ säljs för 139 990 € och erbjuder enastående prestanda med 0 till 100 km/h uppnådd på mindre än 2,1 sekunder. Den använder mer än 1 100 hästkrafter och klarar den ¼ milen på mindre än 9 sekunder. Dess andra starka sida är dess autonomi: 840 km erhålls tack vare ett nytt batteri med större kapacitet (observera dock att de autonomi som nämns här är uppskattningar, WLTP-siffrorna är ännu inte kommunicerade för närvarande).

Dessa nya versioner av Model S och X kommer att acceptera superladdning upp till 250 kW, vilket möjliggör snabb laddning av batteriet på poler som levererar tillräcklig effekt.

Källa: InsideEVS, Du är här

Relaterade Artiklar

Back to top button