Tesla återkallar över 1 miljon fordon på grund av säkerhetsproblem med elfönster

© Tesla

Ett hårt slag för det amerikanska företaget Tesla, som tvingas återkalla mer än en miljon fordon…

Denna återkallelse beror på ett säkerhetsproblem med elfönsterhissarna, men detta bör åtgärdas på distans, via en ny uppdatering.

Ännu en massiv återkallelse hos Tesla

Det är inte första gången som jätten Tesla har tvingats återkalla några av sina fordon. Den 22 september fick det amerikanska företaget dock ta itu med en särskilt viktig återkallelse, eftersom det handlar om mer än 1,1 miljoner fordon.

Tesla Model 3 2022 laddning © Camille Pinet

Här är det inte ett motorproblem eller ens ett problem relaterat till överhettning av batteriet, utan snarare en risk för klämning på sidan av elrutorna. I själva verket, enligt NHTSA,
detekteringssystemet, som automatiskt vänder om fönstrens riktning efter att ha stött på ett hinder, kanske inte fungerar.

1,1 miljoner fordon påverkas

Det finns med andra ord en risk att få fingrarna i kläm när du stänger den elektriska rutan på din Tesla. Detta fel gäller i synnerhet Tesla Model 3 som tillverkades mellan 2017 och 2022, men även Model Y, Model S, utan att glömma Model X.

Den amerikanska jätten har bekräftat att den kommer att distribuera en fjärruppdatering, naturligtvis gratis, för att följa federala regler. Ägare kommer därför inte att behöva ta tillbaka sitt fordon till garaget, eftersom uppdateringen kommer att göras automatiskt, OTA.

Kom ihåg att sedan några månader tillbaka har tillverkaren Tesla övervakats mycket noggrant av American National Highway Safety Agency (NHTSA). Tesla bekräftar i förbigående att man inte har varit medveten om den minsta olycka kopplat till detta fel på de automatiska fönstren.

Källa: Ars Technica

Relaterade Artiklar

Back to top button