Tesla återkallar hundratusentals Model S på grund av “farliga” problem med bagageutrymmet

Tesla Model S © Tupungato / Shutterstock.com

Slutet av året kommer att ha varit svårt för Tesla. Medan tillverkaren i juni förra året var tvungen att återkalla 285 000 bilar i Kina efter en anomali i dess programvara för assisterad körning, gör det amerikanska företaget det igen.

Den unga ledaren för elbilen kommer att genomföra en ny massiv återkallelse av två av sina modeller på grund av “potentiellt” defekta koffertar.

700 000 Tesla återkallade i USA och Kina

Ännu ett varningsskott för Tesla. En vecka efter att ha undersökts om möjligheten att spela tv-spel när han körde, tvingades elbilstillverkaren återkalla nästan 700 000 fordon i USA och Kina. Endast den bästsäljande Model 3 och den lyxiga Model S som såldes mellan 2015 och 2020 på amerikansk mark och Middle Empire berörs. I fråga, problem relaterade till kassaskåp som kan vara potentiellt farliga.

Det amerikanska företaget indikerar att för den återkallade Model 3, ” upprepad öppning och stängning av bagagerumsdörren kan orsaka överdrivet slitage på koaxialkabeln vilket kan göra backkameran otillgänglig för föraren. När det gäller Model S som berörs av förfarandet ” den främre bagageluckan kan öppnas oväntat och hindra förarens sikt, vilket ökar risken för en olycka “, specificerar NHTSA, polisen för trafiksäkerhet i USA.

Inga olyckor orsakade av tillverkningsfel

Tesla ville för sin del försäkra: denna potentiella defekt har, såvitt de vet, inte orsakat någon olycka eller skada. Företaget uppskattar att tillverkningsfelet endast skulle påverka 1 % av Model 3 och 14 % av Model S återkallade i USA. Inga siffror har släppts för Kina.

För att lösa problemet med den drabbade Tesla Model 3 planerar företaget Elon Musk att installera en ny sele och ett nytt kabelskydd utan kostnad. När det gäller Model S anser tillverkaren att en enkel ompositionering av säkerhetsspärren är tillräcklig. Å andra sidan kan kunder som redan har betalat för dessa operationer före återkallelsen inte få ersättning, säger Tesla i ett pressmeddelande.

Källa: 20 minuter

Relaterade Artiklar

Back to top button