Tesla återkallar 130 000 fordon över skärmproblem

Model3 © Tesla

Överhettning av CPU:n som driver infotainmentsystemet förhindrar att information visas på skärmen.

Tesla tvingas återkalla 130 000 fordon, uppger National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), trafiksäkerhetsmyndigheten i USA.

Information som inte längre visas på skärmen

Berörda bilar är föremål för ett fel med infotainmentsystemet i bilen. Deras processor kommer sannolikt att överhettas under snabbladdningsproceduren, vilket orsakar sämre prestanda eller till och med en systemkrasch.

En sådan incident kan då leda till problem med visningen av viktig information på skärmen, såsom sikten på backkameran, valet av växlar, siktkontrollparametrarna relaterade till vindrutan samt varningsljus. Frånvaron av dessa element bidrar till att öka risken för olyckor, uppskattar NHTSA.

Enligt Tesla har 59 garantiförfrågningar potentiellt relaterade till denna oro skickats till tillverkaren sedan början av 2022. Varumärket säkerställer att ingen incident orsakad av detta problem hittills är att beklaga.

Uppdatering för de senaste Tesla S3XY

De återkallade modellerna är 2021 och 2022 Tesla Model X och S samt 2022 Tesla Model 3 och Y. Ägare kommer inte behöva lämna tillbaka sitt fordon till en återförsäljare eller garage, eftersom en uppdatering av OTA kommer att distribueras. Det borde förbättra CPU-temperaturhanteringen i infotainmentsystemet. Ägare till en inblandad Tesla kommer att få ett brev senast den 1eh juli 2022 meddelas.

Tillverkaren är mycket regelbundet föremål för återkallelser på sina fordon. För några dagar sedan återkallades mer än 50 000 Tesla Model 3 för ett problem med hastighetsdisplayen. Tidigare i år tvingade också oro över säkerhetsbälten eller autonom körning varumärket att genomföra massiva återkallelsekampanjer.

Varje gång lyckas Tesla lösa problemet med en mjukvaruuppdatering, vilket är en stor styrka jämfört med andra aktörer inom fordonsindustrin.

Om samma ämne:
Nej, Teslabilar brinner inte oftare än andra

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button