TerraMaster lanserar Terra Photos: som Synology Photos… men för TerraMaster NAS

TOS Terra Photos © TerraMaster

Allt närmare sina motsvarigheter på Synology, de SYND av TerraMaster kompletteras med ett fotoverktyg i form av en klon.

I augusti 2021 lanserade Synology Synology Photos för att kombinera sina två tidigare Photo Station- och Moments-applikationer till en enda, mer användarvänlig och kraftfull modul.

Artificiell intelligens hjälper till med rankningen

Idag verkar TerraMaster därför vilja ta upp sin konkurrents recept och tillkännager distributionen av Terra Photos i mjukvaran Operativsystem TerraMaster (TOS), användargränssnitt för dess NAS.

TOS Terra Photos © TerraMaster

Terra Photos är därför en applikation för att hantera bilder på märkets NAS. En applikation som dock kännetecknas av användningen av artificiell intelligens – valfritt – för att uppnå en bättre kategorisering av foton. TerraMaster tar upp tre punkter:

  • AI Face Recognition: En algoritm inbyggd i Terra Photos som automatiskt känner igen och klassificerar ansikten med över 80 % noggrannhet. En manuell korrigering när ansikten inte identifieras är till för att förbättra klassificeringen;
  • bredare tillämpning av AI: Terra Photos kan också identifiera olika andra element i foton som landskap, husdjur, sport, fordon, blommor…;
  • Geografisk klassificering: Terra Photos kan bädda in GPS-platsinformation i foton baserat på kartresurser och på så sätt tillåta att foton klassificeras efter deras geografiska plats.

Vad vi kunde säga var Terra Photos ännu inte med i den senaste TOS-uppdateringen. Kanske är han det nu, men TerraMaster ger inga detaljer om detta ämne.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button