TerraMaster distribuerar TOS 5, dess nya system för NAS; vad händer ?

TerraMaster F2-210 © Nerces

Varje dag lite mer populär, TerraMaster ger många nya funktioner till programvaran som fungerar som grunden för dess SYND.

Förra sommaren gjorde Synology tillgänglig den nya versionen (den sjunde) av sin DSM. Några månader senare följde Asustor och QNAP efter, den första med ADM 4.0, den andra med QTS 5.0.

I den ganska slutna kretsen av NAS-tillverkare orienterade mot allmänheten var det bara TerraMaster som saknades… Det tog inte lång tid.

Ett gränssnitt” tre gånger snabbare »

Omnämnt i februari förra året, v5 av TerraMaster Operating System (TOS) är tillgänglig och, som dess promotor förklarar, är det ” inte bara en enkel iteration, utan en revolution “. Nej, uppenbarligen är vi inte rädda för ord på TerraMaster.

TerraMaster TOS 5 © TerraMaster

Tillverkaren förklarar att TOS har varit ” Fullpackad med över 50 ytterligare funktioner och 600 förbättringar » innan han insisterar på vad han anser vara de viktigaste ändringarna. För det första handlar det om att göra dess gränssnitt mycket mer responsivt. TerraMaster talar om tre gånger snabbare tack vare antagandet av en ” progressivt JavaScript-språk “.

Han förklarar att han ställt upp en tvåvägs datalänk » och talar om en « automatiskt synkront svar på dataändringar på sidan “. Mer direkt synligt, gränssnittet drar också nytta av en komplett makeover för att anta något som ligger närmare denna flytande design som är så populär för tillfället.

I sin version 5 är TOS samtidigt mer elegant, tydligare och snabbare: man vill därför vara närmare sina direkta konkurrenter samtidigt som man lägger till många funktioner som ofta saknades i den tidigare versionen.

TerraMaster TOS 5 © TerraMaster

Äntligen CCTV!

TerraMaster insisterar på integrationen av WORM, ett filsystem som erbjuder ett brett dataskydd, särskilt mot attacker eller oavsiktliga raderingar. En “säker” anda i ursprunget till läget ” isolering som helt enkelt stänger av all NAS-åtkomst och lägger till ett digitalt signatursystem för att skydda den.

Utöver enkla säkerhetsproblem inspirerades TerraMaster av Synology genom att implementera TerraMaster RAID (eller TRAID) som kan jämföras med SynoRAID. Tanken här är att ge mer flexibilitet i skapandet av RAID-stacken: migreringen är enklare och det är också mycket enklare att justera stackens kapacitet utan att det är fråga om att radera data.

Mycket efterfrågad – särskilt av din dedikerade under testet av F4-423 – videoövervakning kommer också in i TOS-universumet. Det kommer utan tvekan att finnas saker att granska, men TerraMaster verkar redan göra en intressant kopia: kamerahantering, videolagring, händelse-/aktivitetshantering, realtidsövervakning, dataskydd, förfrågningssystem…

TerraMaster TOS 5 © TerraMaster

Det skulle fortfarande finnas mycket att säga om TOS 5 och för något mer uttömmande, inbjuder vi dig att konsultera TerraMaster-webbplatsen där du hittar detaljer om det nya loggcentret, hanteringen av säkerhetskopior och deras synkronisering, hur du tar stöd för virtuella maskiner , dubbelt dataskydd, den nya programvaran Terra Photos för hantering av ögonblicksbilder

Bästa NAS: vår jämförelse 2022 för att välja rätt nätverkslagring

Vilka är de bästa NAS för tillfället? Vid tiden för datacenter och lagring i molnet kunde man tro att det var förlegat, omodernt. Men NAS – för Network Attached Storage – är i bättre form än någonsin och dess marknad upplever tvåsiffrig tillväxt år efter år. Enheten slutar aldrig att förföra företag och privatpersoner, så vi föreslår att spela guiderna.
Läs mer

Källa: TerraMaster

Relaterade Artiklar

Back to top button