Terra och Lunas kryptovalutor kollapsar: vad hände?

Krypto

Katastrof in kryptovalutornas värld : Terra-projektet är i fritt fall, med en förlust på 99,96 % av värdet på dess två huvudpoletter på mindre än 24 timmar. Nätverket har stängts av och inga transaktioner är möjliga för närvarande.

Hur kunde en token som var värd nästan $80 för mindre än en månad sedan kollapsa så här? Idag är Luna värd endast 0,000033 USD (värde kl. 14.52). För sin del föll också stablecoin TerraUSD, med en devalvering på 79%.

En historisk krasch

Nästan 40 miljarder i kapitalisering avdunstade på några timmar. En incident som utan tvekan kommer att prägla kryptovalutans historia, och ett rekord från vilket Terra blockchain skulle ha gått bra. För vissa analytiker kan händelsen till och med underteckna sin dödsdom.

Onsdagen den 11 maj hade en återhämtning på mer än 400 % gett investerarna hopp, men glädjen blev kortvarig. Tumblen är desto mer slående eftersom Luna var en av stundens “små favoriter” för investerare, som såg en ljus framtid för henne. De tog det illa upp, eftersom hon på några timmar lämnade världens topp 10 för att bosätta sig i 222e placera.

Efter att ha satt ett plötsligt stopp för blockkedjan som ett resultat av dessa händelser meddelade teamen bakom Terra-projektet att de hade återlanserat (passade på att inaktivera vissa funktioner) maskinen.

Hur förklarar man ett sådant fall?

Charles Hoskinson, grundaren av blockchain-plattformen Cardano, förde på Twitter fram tesen om en attack. Enligt honom var Terra-projektet offer för manipulation av en institution. Denna organisation skulle ha lyckats, genom ett system av Ponzi Pyramid-typ, att orsaka en panikförsäljning av köpare, vilket skulle förklara Lunas plötsliga kollaps. För närvarande är det fortfarande svårt att med säkerhet säga ursprunget till denna katastrof. Ändå bör de kommande dagarna ge fler klargöranden.

Denna händelse kommer i en tid av spänning och hög volatilitet för hela kryptoekosystemet. Efter ett fall på mer än 20 % föll Bitcoin denna vecka under 30 000 $-gränsen, innan den steg igen denna fredag ​​den 13 maj. Ethereum hade också skruvat loss i början av veckan med mer än 20%, men verkar också återhämta sig.

Läs också:
Vad händer om El Salvador går in på grund av bitcoinkraschen?

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Källa:euro nyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button