Tensor 2, ingen blixt för Pixel 7 Pro-processorn?

Google Tensor © Google

Pixel 7 Pro avslöjar sig lite mer genom en läcka som berättar lite mer om dess SoC och dess skärm.

För att komma före läckor beslutade Google i år att formalisera sina Pixel 7 och Pixel 7 Pro tidigare än väntat. Men förutom deras design vet vi i slutändan väldigt lite om nästa generations smartphones från den amerikanska gruppen.

En CPU utan överraskning

Som tur är, för de mest otåliga, är Google fortfarande inte särskilt effektivt för att undvika läckor, vilket framgår av försäljningen på eBay av en prototyp av Pixel 7 fem månader innan den släpptes. Den här gången är det en Pixel 7 Pro som skulle ha landat i naturen och avslöjade lite information om den kommande mobilen från terminalens startloggar.

Google har retat en andra generationens Tensor SoC, men förvänta dig inte att detta chip kommer att avsevärt överträffa sin föregångare. Den integrerade CPU:n kommer att bestå av åtta kärnor, inklusive fyra lågeffekts Cortex-A55 för att hantera lätta uppgifter som redan finns på Pixel 6 Tensor.

De två mittersta kärnorna skulle förbli Cortex-A76s, och de två högpresterande kärnorna skulle vara Cortex-X1s.

En ny skärm, men för vilken utveckling?

Om denna information inte indikerar en prestandaökning för detta nya chip kan vi ändå hoppas att optimeringar, klockfrekvensjusteringar eller en annan bränningsteknik fortfarande gör det möjligt att få en snabbare processor. Läckan ger inga detaljer om SoC:s GPU.

Det indikerar dock att Pixel 7 Pro kommer att vara utrustad med en Samsung S6E3HC4 referenspanel. Den skiljer sig förmodligen inte mycket från Samsung S6E3HC3-skärmen på förra årets Pixel 6 Pro, men vi kan fortfarande hoppas på små förbättringar.

Pixel 7 Pro och Pixel 7 förväntas börja säljas någon gång i oktober 2022. Vi kommer då att kunna uppleva funktionerna hos dessa nya smartphones, eftersom Google ökade sin försäljningsvolym avsevärt under första kvartalet 2022 i Europa.

Om samma ämne:
Efter Pixel 7 är det Pixel 6as tur att börja säljas innan den officiella lanseringen

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button