Tencent och Logitech tillkännager en bärbar konsol dedikerad till molnspel

molnspel © Xbox

Här är ett oväntat besked! Vi får veta den här veckan att Logitech och Tencent går ihop för att skapa en bärbar konsol (eller någon form av dator) designad enbart för spel via molnet.

Ett häpnadsväckande erbjudande på en maskin som vi fortfarande nästan inte vet något om!

Prestigefyllda partners

Molnspel börjar ta mer och mer plats i videospelsindustrin. Xbox är en riktig ledare på detta område, men andra märken försöker hitta en plats. PlayStation, Shadow, Google eller NVIDIA är bland de otaliga utmanarna på marknaden. Det är därför inte nödvändigtvis förvånande att se några få initiativ blomstra för att lyfta fram detta “nya” sätt att spela.

Precis, Logitech G och Tencent har bestämt sig för att flytta upp en växel. I ett pressmeddelande formaliserade de två företagen sitt partnerskap. Detta kommer att ge upphov till en bärbar konsol exklusivt fokuserad på molnspel. Vi vet redan att tjänster som Xbox Cloud Gaming och GeForce Now kommer att vara tillgängliga från maskinen. Microsoft och NVIDIA hjälper också till med hårdvarudelen.

Fortfarande många (för) många okända

Men bortsett från det beröm som utbytts mellan parterna som arbetar tillsammans i projektet, är pressmeddelandet ganska sparsamt med exakt information. För närvarande vet vi inte namnet på konsolen, dess pris eller ens dess releasedatum. Vi vet bara att lanseringen kommer att ske någon gång i år 2022.

Tills vidare har en enkel sida lagts ut online för att kunna prenumerera på nyhetsbrevet. Det är ganska magert… Ytterligare information bör dock nå oss under de kommande veckorna. Väntan blir nog inte för lång.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button