Telekomminister: Indiens 5G-spektrumauktion i juni

Den indiska regeringen förväntas genomföra en 5G-spektrumauktion i början av juni, enligt telekomministern. Ministern uppgav att avdelningen för telekom är på väg att hålla sina deadlines och att processen för att lindra industrins oro för spektrumprissättning är på gång.

På frågan om när spektrumauktionen skulle äga rum uppgav ministern att det skulle ske i början av juni. Telekomregulatorn, TRAI, har kommit med en stor plan för att sälja radiovågor för över Rs 7,5 lakh crore till baspriset under de kommande 30 åren. Detta kommer att göra det lättare för 5G-tjänster att starta.

I händelse av att regeringen tilldelar spektrumet för en period av 30 år, har vakthunden rekommenderat en större auktionsplan värd över Rs 7,5 lakh crore. Efter 20 år säger en snabb beräkning att om Indiens regering skulle sälja hela sitt radiospektrum till reservpriset skulle det vara värt cirka 5,07 lakh crore Rs.

TRAI har sänkt spektrumpriserna med cirka 39 % jämfört med det tidigare priset, men telekomföretagen hävdar att de föreslagna kostnaderna verkar vara högre än globala riktmärken.

När man talade om tillkännagivandet sa Indiens telekomminister, Ashwini Vaishna,

Vi är mycket enligt vår tidslinje för att genomföra auktionen. Department of Telecom arbetar enligt den förväntade tidslinjen och processen pågår för att lösa branschproblem kring spektrumprissättning. Digital Communications Commission kommer att ta emot TRAI-rekommendationer och kontakta dem för förtydligande.

Via

Relaterade Artiklar

Back to top button