Telegramuppdatering: nedladdningshanterare, förnyade bilagor och ännu fler nya funktioner

Handledning för telegram

Telegram var värd för en uppdatering under helgen. Detta medför funktionella förbättringar och vissa estetiska förändringarapp för snabbmeddelanden.

Denna uppdatering, implementerad den 11 mars, gör det särskilt möjligt att starta en ny konversation direkt från ett telefonnummer.

Länkar med telefonnummer och t.me nyhetssidor

Användare har nu möjlighet att dela en t.me-länk direkt till sitt telefonnummer för att starta en konversation direkt. Men för att detta ska fungera måste deras sekretessinställningar tillåta sökning på nummer.

Dessa länkar är skrivna t.me/+123456789 följt av hela telefonnummer i internationellt format.

Telegram

För de som inte är vana vid Telegram, detaljer om att tjänsten kräver att du anger ett telefonnummer. När registreringen är slutförd tilldelar Telegram ett användarnamn som gör att du kan bli kontaktad av andra användare via en länk t.me/användarnamn, utan att behöva kommunicera ett telefonnummer.

I ett annat, mer anekdotiskt register, notera att t.me-länkarna, som ger möjlighet att konsultera profiler, inlägg eller publika kanaler från en webbläsare, inklusive för icke-registrerade personer, integrerar bakgrunder och designelement från telegrams webbklientgränssnitt.

Livesändning via OBS Studio och XSplit Broadcaster

En annan funktion riktar sig specifikt till professionella kreatörer och journalister som är fans av Telegrams livesändningar. För att underlätta överlägg och kompositioner på flera skärmar och därmed “förvandla vilken Telegram-kanal som helst till en professionell TV-kanal”, integrerar Telegram sändningar från OBS Studio och XSplit Broadcaster.

Telegram © Telegram

För att dra nytta av det måste sändare och tittare ha uppdaterat sin applikation till den senaste versionen.

En ny ikon för nedladdningar

En ny ikon visas i sökfältet. Det visas när filer laddas ner.

Telegram © Telegram
Telegram © Telegram

© Telegram

När du interagerar med den här ikonen visas nedladdningsfönstret. I synnerhet kan användaren hantera pågående nedladdningar och konsultera deras ursprung.

Ändringar som är specifika för iOS/Android-appar

Andra tillägg är mer riktade: iOS-applikationen integrerar delar av Android-applikationen och vice versa.

Telegram © Telegram

Bilagor-menyn på iOS har fått en mindre ansiktslyftning som gör den mer överensstämmande med Android-applikationen. Kameran dyker redan upp i galleriet (överst till vänster). Dessutom ger ett nytt navigeringsfält snabb åtkomst till foton, filer, platsdelningar etc. Slutligen visar fliken Filer nu nyligen skickade filer och låter dig söka efter dem med namn.

Telegram © Telegram

Android-applikationen har inte glömts bort. Den antar i sin tur de transparenseffekter som tillämpas på paneler och rubriker i nattläge. Detta låter bakgrunder, klistermärken och media synas igenom. iOS-versionen har dragit nytta av denna design sedan juni 2021.

Äntligen har inloggningsprocesserna omarbetats. De får smidigare animationer på macOS och Android, medan Telegram för macOS-användare får privilegiet att rulla kod från Matris.

Telegram

Att ladda ned

Telegram

  • 2-nivå kryptering
  • Gruppdiskussioner med ett stort antal deltagare

Telegram är en meddelandeapplikation som drar nytta av synkronisering mellan olika plattformar. Denna applikation utmärker sig för sitt snygga gränssnitt, sina säkerhetsfunktioner och enkelheten att dela och överföra filer mellan kontakter! Installera nu!

Telegram är en meddelandeapplikation som drar nytta av synkronisering mellan olika plattformar. Denna applikation utmärker sig för sitt snygga gränssnitt, sina säkerhetsfunktioner och enkelheten att dela och överföra filer mellan kontakter! Installera nu!

Källa: Telegram

Relaterade Artiklar

Back to top button