Telegrammeddelanden: upptäck i detalj alla nya funktioner som tillkännages

Telegramuppdatering april 2022 © Telegram

Telegram detaljerade vad som är nytt i sin andra våruppdatering för sina mobilappar, som fokuserar på att förbättra aviseringar och lägga till verktyg för att skapa bots.

Den senaste uppdateringen av mobilappen rullades ut i mars förra året och lade bland annat till möjligheten att enkelt starta nya konversationer samt förbättringar för livestreaming.

Fler alternativ för aviseringar och konversationer

Med denna nya uppdatering inkluderar Telegram möjligheten att använda vilket ljud som helst som en aviseringsringsignal. För att lägga till nya ljud kan du antingen gå till dina inställningar, i menyn “Meddelanden och ljud” eller trycka på en fil eller ett mottaget röstmeddelande för att automatiskt lägga till det i din lista över ljud. Det finns dock några begränsningar att tänka på: filer måste vara kortare än fem sekunder långa och inte större än 300 KB. Du kan ställa in dessa ljud för aviseringar i dina privata eller gruppkonversationer, och dessa inställningar kommer att synkroniseras på alla plattformar.

Om du tvärtom föredrar att tysta dina aviseringar kan du nu pausa dem under en viss tid. Du kan välja mellan att avaktivera dem helt eller att fortsätta ta emot dem, men tyst. Dessutom drar den automatiska meddelanderaderingsfunktionen nytta av en ny meny som är enklare att använda. Det räcker nu att gå till alternativen för en konversation för att aktivera den och välja en utgångstid bland många alternativ.

Mer kompletta bots och plattformsspecifika förbättringar

Den stora nyheten med den här uppdateringen är tillägget av ytterligare verktyg i JavaScript för att tillåta utvecklare att skapa mer avancerade Telegram-bots, kapabla enligt budbäraren av ” ersätta alla webbplatser helt “. För att illustrera botarnas nya möjligheter har Telegram-teamet skapat en som kan simulera en matbeställning direkt i applikationen. När det gäller befintliga bots kan du nu lägga till dem i en konversation direkt från deras profil och konfigurera deras rättigheter och behörigheter i samma meny.

Oavsett om det gäller iOS eller Android, har var och en av versionerna fått en plattformsspecifik förbättring. iOS-användare kommer att kunna njuta av bättre automatisk översättning av meddelanden på flera språk, inklusive ukrainska. Med den här uppdateringen liknar översättningsmöjligheterna för iOS-versionen av Telegram därför de för Android-versionen. Applikationen på Android ser samtidigt sin “bild i bild”-funktion förbättrad med nya alternativ. Nu är det möjligt att ändra storleken på fönstret och stänga det snabbt.

De senaste tilläggen har endast lagts till kosmetiska, och därför viktiga, animerade ankor i gränssnittet för att ändra telefonnumret som är kopplat till ditt konto. Fler emojis får också en animerad version. Du kan därför skicka tacos, popcorn och annan aptitretande mat på resande fot till alla dina kontakter.

De bästa snabbmeddelandeapparna för att chatta med dina nära och kära 2022

Om SMS:et finns kvar idag måste det erkännas att det har tappat i popularitet exponentiellt sedan tillkomsten av snabbmeddelanden online, vilket gör det möjligt att dela mycket mer innehåll, till skillnad från de enkla texter eller bilder som SMS/MMS tillåter. Men inför det växande utbudet av onlineverktyg för att kommunicera med nära och kära kan det ibland vara svårt att få en bra uppfattning om vilken tjänst som passar oss bäst.
Läs mer

Källa: Telegram

Relaterade Artiklar

Back to top button