Telegram utökar tillfälliga meddelanden och ger bättre kontroll över inbjudningslänkar

Handledning för telegram

Teamet som utvecklar meddelanden Telegram
tillkännager flera nya funktioner för att stärka säkerheten för sin applikation. Standardmeddelandekryptering ingår dock inte.

Liksom Signal gynnades Telegram av stark synlighet i början av året efter kontroversen kring WhatsApp. För företaget är detta en möjlighet att stärka sin utveckling och behålla sina nykomlingar med några nya funktioner.

Läs också:
WhatsApp Gate: Signal och Telegram delar mer än 32 miljoner nya användare

Generalisering av tillfälliga meddelanden

Telegram utökar funktionaliteten för tillfälliga meddelanden. Det här alternativet, som integrerades 2013 i privata meddelandekonversationer, är nu tillgängligt på alla växlar, även de som inte är krypterade.

Men som WhatsApp är denna funktionalitet särskilt begränsad eftersom det automatiska raderingsschemat endast kan ställas in i 24 timmar eller 7 dagar efter sändning.

Teamet specificerar att detta nya alternativ endast påverkar meddelanden som kommer att skickas efter aktiveringen. Stor skillnad även med Signal: nedräkningen startar efter att meddelandet har skickats och inte lästs av mottagaren.

I grupper eller kanaler kan endast administratörer aktivera eller ändra nedräkningsalternativ.

telegram

Läs också:
Efter Parler anklagas Telegram-meddelanden för att vara värd för hatiskt innehåll

Bättre gruppledning

Telegram tillkännager också widgets för Android och iOS. På Googles mobila OS förklarar teamet att uppdateringen görs i realtid och att modulen kan förstoras genom att trycka på den för att få mer information. Å andra sidan, på iOS, sätter systemet flera gränser och informationen uppdateras endast periodiskt.

Inbjudningslänkar till en grupp eller kanal kan vara tidsbegränsade eller begränsas till ett visst antal klick. Utgivaren av en ny mobilapplikation kan till exempel vilja begränsa testarna till några dussin och skapa en länk. Observera också att dessa inbjudningslänkar nu automatiskt kan generera en QR-kod.

Telegram-chattgrupper har 200 000 medlemmar. Om denna gräns nås kan de sedan förvandlas till en diffusionsplats utan någon pålagd gräns. Däremot kommer endast administratörer att kunna skicka meddelanden där. För sin del kommer användare att kunna kommunicera med röstmeddelanden.

Andra nya funktioner inkluderar ett förbättrat verktyg för meddelandeimport med datumsortering för senaste Telegram-konton eller konton med mindre än 1 000 meddelanden

Källa: Telegram

Relaterade Artiklar

Back to top button