Telegram uppdateras: nya funktioner kommer till Android

En ny beta av Telegram lanseras för Android och som vanligt flera förhandstittar nya ändringar innan de anländer till den stabila kanalen. I beta 7.5 av Telegram kommer användare att kunna acceptera inbjudningar till grupper med QR-koderkommer att ha möjlighet att ställa in en tid och användargräns för inbjudningslänkar, en timer för automatisk radering för offentliga grupper, stöd för widgets och mer.

För närvarande är gruppinbjudningar endast möjliga genom en inbjudningslänk. Detta kommer att förändras med ankomsten av Telegram 7.5; gruppägare kan nu generera en QR-kod för användare att helt enkelt gå med i gruppen genom att skanna koden. Gruppägare kommer också att ha möjlighet att ange ett utgångsdatum på inbjudningslänken.

Telegram 7.5 lägger till funktionalitet till gruppchattar och mer

QR-koden och tidsgränsen på inbjudningslänkarna förhandsgranskades först på macOS-klient förra veckan och nu är också tillgängliga för användare Android. Telegram 7.5 beta lägger äntligen till widgetstöd för Android, vilket gör att användare kan lägga till en widget för att snabbt komma åt sina favoritchattar och kanaler direkt från startskärmen.

Den nya betan låter även gruppadministratören ställa in en timer för automatisk radering för meddelanden som postats i en offentlig grupp. Detta kan aktiveras från menyn med tre punkter i chattens högra hörn eller via Rensa historik. Timern kan ställas in på 24 timmar eller 7 dagar. Slutligen kan gruppadministratörer nu konvertera en normal grupp till en överföringsgrupp.

Jämfört med normala grupper kan de bara ha 200 000 medlemmar som mest har överföringsgrupper inga gränser för maximalt antal av användare. Observera dock att endast administratörer kan skicka meddelanden till sändningsgrupper, och det är inte möjligt att återgå till den normala gruppen. Alla dessa förändringar finns i Beta, även om det inte är känt om och när de kommer till den stabila kanalen.

Relaterade Artiklar

Back to top button