Telegram summerar mer än 25 miljoner nya användare på 3 dagar

När vi pratar om applikationer för snabbmeddelanden är det alternativet som används mest av ett stort antal användare runt om i världen WhatsApp, eftersom det var det första som anlände och det gjorde att det kunde positionera sig framför sina mest direkta konkurrenter, främst Telegram.

Telegram är en meddelandeapplikation som lite i taget har inkluderat nya funktioner för att bli ett mer komplett alternativ än WhatsApp, men nyligen Telegram lyckades lägga till mer än 25 miljoner aktiva användare tack vare WhatsApps nya integritetspolicy.

Telegram lägger till över 25 miljoner nya användare på 3 dagar

Telegram får ett stort antal nya användare tack vare WhatsApps nya integritetspolicy

Som vi berättade för dig har WhatsApp ändrat sin integritetspolicy så att e-postklienten kan radera ditt konto om du bestämmer dig för att inte dela dina data med Facebook, förutom i Europeiska unionen tack vare den dataskyddslag som gäller sedan 2018.

Denna nya dataskyddspolicy kommer att träda i kraft i februari men många användare har redan börjat migrera till andra meddelandeklienter som Telegram eller Signaläven om WhatsApp försökte övertyga oss om att de är lika säkra som Signal.

Den stora favoriten med denna förändring av förhållandena i WhatsApp är Telegram, eftersom, som VD och grundare av Telegram själv säger till Fonearena, Pavel Durov meddelade i ett blogginlägg att de har nått 25 miljoner nya användare under de senaste 72 timmarna.

Detta gjorde att Telegram översteg siffran på 500 miljoner aktiva användare i världen, och av alla dessa nya användare, är 31 % från Asien, 27 % från Europa, 21 % från Amerika och 8 % från MENA (Mellanöstern och Nordafrika).

Angående denna ökning av antalet användare och framtiden för Telegram, sa Pavel Durov följande:

Det är en betydande ökning från förra året, då 1,5 miljoner nya användare registrerade sig varje dag. Vi har haft vågor av nedladdningar tidigare, under hela vår 7-åriga historia av att skydda användarnas integritet. Men den här gången är det annorlunda.

Människor vill inte längre byta ut sin integritet mot gratistjänster. De vill inte längre vara gisslan åt tekniska monopol som verkar tro att de kan komma undan med det så länge deras appar har en kritisk massa av användare.

Med 500 miljoner aktiva användare och snabbt växande har Telegram blivit den största tillflyktsorten för dem som letar efter en kommunikationsplattform dedikerad till integritet och säkerhet. Vi tar detta ansvar på största allvar. Vi kommer inte att svika dig.

De av er som har använt Telegram under de senaste åren vet att vi har varit konsekventa både när det gäller att skydda privata data och förbättra våra appar. För er som precis gått med och undrar vad Telegram betyder vill jag citera.

Ni, våra användare, har varit och kommer alltid att vara vår enda prioritet. Till skillnad från andra populära appar har Telegram inga aktieägare eller annonsörer att rapportera till. Vi har inte att göra med marknadsförare, dataminers eller statliga myndigheter. Sedan vår lanseringsdag i augusti 2013 har vi inte avslöjat en enda byte av våra användares privata data till tredje part. Vi arbetar på det här sättet eftersom vi inte betraktar Telegram som en organisation eller en applikation. För oss är Telegram en idé; det är tanken att alla på denna planet har rätt att vara fria.

Relaterade Artiklar

Back to top button