Telegram och signal: ladda ner boom efter WhatsApp-ändringar

Efter att WhatsApps senaste integritetsändringar publicerades steg användarbassiffrorna för dess Signal- och Telegram-alternativ nästan omedelbart. På kort tid har båda meddelandeplattformarna sett miljontals nya användare ladda ner sina respektive applikationer.

På tal före Signal har meddelandeappen sett ett stort tillflöde av nya användare, där företaget ser nya nedladdningar som närmar sig en miljon varje dag. För den oinvigde uppdaterade Facebook nyligen sin integritetspolicy för WhatsApp och andra plattformar, vilket har lett till att man fått mycket kritik om sina användares datasäkerhet och integritet.

Telegram och Signal är favoriterna för WhatsApp-användare

Sedan dess har många bytt till alternativ som Signal, som såg över 810 000 nedladdningar bara förra söndagen. Detta markerade en nästan 18-faldig tillväxt på bara en vecka, vilket förklaras av ETNews. WhatsApps senaste integritetspolicy stipulerar att företaget förbehåller sig rätten att dela användardata, inklusive plats, telefonnummer, med sitt moderbolag Facebook och dess andra sociala medieplattformar som Instagram och Messenger.

I likhet med Signal såg Telegram också en enorm tillströmning av nya användare, där plattformen såg 25 miljoner nya nedladdningar under de senaste 72 timmarna. Av denna siffra är 38 % av alla nya användare från Asien. Andra regioner som Europa står för 27 %, medan Latinamerika och MENA-regionerna står för 21 % respektive 8 %.

Med världen som blir mer integritetsmedveten har övergången från WhatsApp i huvudsak lett till en massflykt från appen till andra plattformar, som erbjuder bättre standarder för integritet och användardataskydd. Det återstår att se hur WhatsApp reagerar på sin nuvarande situation.

Relaterade Artiklar

Back to top button