Telegram mot signal, ett uppståndelse har hänt

Grundaren av Signal, Moxie Marlinspikei en serie tweets han nyligen kritiserade Telegram och det sätt på vilket applikationen berättas av media, dvs som ett krypterat meddelandesystem.

Tweetarna var många och några inte så snälla, förklarade Moxie med egna ord hur Telegram håller alla våra konversationer på sina egna servrar. Här är alla detaljer.

Telegram vs Signal

I de publicerade tweetarna förklarar Moxie hur Telegram håller kontakter, grupper, multimediafiler och varje meddelande som användare utbyter praktiskt taget klart på sina servrar. I verkligheten, som specificerats senare av Moxie själv, finns det en grundläggande krypteringsnivå (jämförbar med den för alla andra applikationer) av data som lagras på servrarna, men det som saknas är standard kryptering från början till slut.

End-to-end-kryptering är det faktiskt endast tillgänglig i hemliga chattar som, enligt Moxie, använder ett tvivelaktigt säkerhetsprotokoll: i detta avseende har Telegram ofta kritiserats för att det ände-till-ände krypteringsprotokollet som används inte är öppen källkod. Grundaren av Signal fortsätter med att förklara att även FB Messenger har “hemliga chattar” med end-to-end-kryptering, men ingen skulle någonsin drömma om att prata om FB Messenger som ett krypterat meddelandesystem.

Till de som anförtror sina data till Telegram för att de “litar på Telegram”, svarar Moxie det Teknik som syftar till integritet är inte baserad på att lita på att någon annan skyddar deras data, utan på att inte behöva lita på någon. Slutligen gör grundaren av Signal lite ironi genom att säga att om Telegrams användargränssnitt var förenligt med användarupplevelsen, skulle varje chatt vara en grupp som inte bara innehåller chattdeltagarna utan även alla de som arbetar på Telegram, alla de som hacka Telegram, alla regeringar som har tillgång till Telegram och så vidare.

Relaterade Artiklar

Back to top button