Telegram lade till 70 miljoner användare under Facebook- och WhatsApp-stopptiden

Avbrottet på några timmar av Facebook Måndagen kan ha skadat företaget, dess grundare, aktieägare och många företag som förlitar sig på den sociala jättens tjänster. Men för sina snabbmeddelandekonkurrenter har det varit en mycket bra dag.

Grundaren och VD för TelegramPavel Durov, sa i tisdags att hans snabbmeddelandeapp han lade till igår den otroliga siffran 70 miljoner användare i vad han beskrev som en “rekordökning i användarregistrering och aktivitet” för tjänsten.

Telegram och Signal har fått ytterligare en fördel

“Jag är stolt över hur vårt team har hanterat oöverträffad tillväxt eftersom Telegram har fortsatt att fungera felfritt för de allra flesta av våra användare”, skrev Durov på sin Telegram-kanal. Men dagen var inte så felfri.

Som sagt, vissa användare i Amerika kan ha stött på en långsammare hastighet än vanligt då miljontals användare skyndade sig att registrera sig för Telegram samtidigt, tillade han.

Telegram, som nyligen har passerat 1 miljard nedladdningarhade 500 miljoner aktiva användare per månad tidigare i år. Signal, som konkurrerar med både Telegram och WhatsApp, har också lagt till nya användare. I går i en tweet sa han att “miljoner nya användare” har anslutit sig till appen.

Det här är inte första gången Telegram och Signal tjänar pengar på bekostnad av sin främsta rival. De två lade till miljontals användare även tidigare i år när WhatsApp kämpade för att förklara exakt vad hennes innebar ny integritetspolicy.

“De minsta händelserna hjälpte till att utlösa de största resultaten”, säger Brian Acton, verkställande ordförande för Signal Holding.

Relaterade Artiklar

Back to top button