Telegram kan snart låta dig skydda ditt konto genom att länka det till din e-postadress

Telegram © Shuterstock

Telegramde kända app för snabbmeddelandenbör förbättra ditt kontosäkerhet snart.

För att göra detta avser företaget att använda din e-postadress.

Telegram: snart möjligt att säkra ditt konto med en e-postadress?

I mars förra året var Telegram fullt av nya funktioner på Windows 10 och Windows 11. Vid detta tillfälle ärvde desktopversionen en design och funktioner som liknar det vi känner till i mobilapplikationen för att ytterligare standardisera plattformsoberoende upplevelse.

På tal om mobilversionen finns det några ledtrådar som tyder på att Telegram jobbar på en ny funktion. Enligt en skärmdump som delas av Alessandro Paluzzi på Twitter, kan vi upptäcka närvaron av ett alternativ som låter dig säkra ditt konto via en e-postadress.

Konkret kommer detta att tillåta Telegram att skicka ett e-postmeddelande varje gång du loggar in på ditt konto från en ny enhet. Observera att det också verkar möjligt att direkt välja kopplingen till Google för användare av Gmail-konton.

När Telegram drar åt skruven säkerhetsmässigt

I en andra skärmdump, fortfarande delad av Alessandro Paluzzi, märker vi den här gången att funktionaliteten ska visas i appens sekretess- och säkerhetsinställningar. Vi kan alltså läsa följande uttalande: denna e-postadress kommer att användas varje gång du loggar in på ditt Telegram-konto från en ny enhet “. Slutligen, notera att det också kommer att vara möjligt att ändra e-postadressen som är kopplad till Telegram-kontot när som helst.

Telegram

En tid efter att ha integrerat ett anslutningssystem för dubbel autentisering verkar Telegram vara fast besluten att säkerställa bästa möjliga säkerhet för sina kunder genom nya alternativ. För närvarande är det fortfarande omöjligt att avgöra när den nya funktionen kommer att läggas till.

Telegram

Att ladda ned

Telegram

  • Gruppchattar för upp till 200 000 deltagare.
  • Kryptering och säkerhet för utbytt data.
  • Möjligt att skicka stora filer.

Telegram rankas högt bland appar för snabbmeddelanden. Dess tillgänglighet på ett stort antal plattformar, krypteringen av data som utbyts samt dess gruppdiskussionsfunktioner gör det till en applikation som sticker ut från de andra.

Telegram rankas högt bland appar för snabbmeddelanden. Dess tillgänglighet på ett stort antal plattformar, krypteringen av data som utbyts samt dess gruppdiskussionsfunktioner gör det till en applikation som sticker ut från de andra.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button