Telegram kan avslöja dina hemligheter: en berömd källa som belönar WhatsApp säger det

Telegram det är utan tvekan ett bra ställe att dela innehåll. Det används av videotillverkare, företag och enkla kunniga användare som kan komma åt grupper och supergrupper som erbjuder alla typer av lagligt och icke-lagligt innehåll.

Applikationens popularitet inom ramen för yttrandefrihet är välkänd, men det har funnits de som nyligen har ifrågasatt dess tillförlitlighet efter några analyser som har belönat ingen mindre än WhatsApp, ofta kritiserad vid flera tillfällen av säkerhetsanalytiker. Låt oss ta reda på vad de säger.

Telegram slagen av WhatsApp: ingen säkerhet efter de chockerande avslöjanden av en källa

Massor av unika funktioner och det obevekliga löftet att leverera en nivå av kryptografi av första kvalitet. Så vi skulle kunna sammanfatta identitetskortet för en app som nu nekas av inget mindre än. De klagomål som presenterades av grundaren av den nya plattformen belyser de chockerande fynden.

Enligt vad som rapporteras av vi ställs inför meddelanden utan kryptering. Allt innehåll som vidarebefordras och tas emot inom chattar och grupper verkar vara sparat på Telegram-servern utan någon skyddsnivå. Normala texter som inte är formaterade eller i fullständig form placeras i en container som är fritt tillgänglig för grundarna och myndigheterna, varför vi därmed skulle ställas inför en allvarliga säkerhetsbrister.

Kritiken har kommit starkt från överallt med Telegram som ännu inte har uttalat sig om det som har ifrågasatts flera gånger av experterna. Å andra sidan verkar Facebooks popularitet när det gäller säkerheten för sina applikationer ha vuxit med möjligheten att räkna med den fullständiga hemligheten av konversationer från ena änden till den andra. Finns det något mer att upptäcka? Stanna hos oss för att ta reda på slutet i väntan på svar från ledningen.

Relaterade Artiklar

Back to top button