Telegram: i motsats till dess uttalanden skulle användardata ha överlämnats till myndigheterna

Telegram Logotyp © © Dima Solomin / Unsplash

Det verkar som Telegram inte vara ärlig när företaget hävdar att nej personlig information tillhandahålls till regeringar, enligt en undersökning av den tyska tidningen Der Spiegel.

Först och främst bör du veta att till skillnad från Signal eller WhatsApp som erbjuder end-to-end-kryptering, krypterar Telegram meddelanden annorlunda, vilket gör att det potentiellt kan ha tillgång till dem.

Telegram försäkrar att “0 byte” med data läckte

Uppenbarligen har meddelandeappen utnyttjat denna faktor för att tillhandahålla data till den tyska federala kriminalpolisen (BKA) vid flera tillfällen. I själva verket, enligt Der Spiegel, “ det var uppgifter om misstänkta inom områdena övergrepp mot barn och terrorism “.

Det är förvisso svårt att klandra Telegram för att ge information för så allvarliga brott, men det visar ändå att tjänsten saknar transparens. I dess FAQ kan vi verkligen läsa att ” Hittills har vi avslöjat 0 byte med användardata till tredje part, inklusive myndigheter “. När det gäller terrorismfakta medger det Dubai-baserade företaget i sin integritetspolicy att om det får ” ett domstolsbeslut som bekräftar att du är misstänkt för terrorism “, hon kan ” lämna ut din IP-adress och ditt telefonnummer till relevanta myndigheter “.

Ändå försäkrar hon sedan att ” hittills har detta aldrig hänt “. Företaget har också lovat att publicera halvårsrapporter om potentiella utlämnanden av data till myndigheterna, men har aldrig gjort det för tillfället. I sin artikel säger dock tyska medier att ” i händelse av intrång eller andra brott är det fortfarande svårt för tyska utredare att få information från Telegram “.

Tyska myndigheter vill samarbeta mer med Telegram

Under de senaste åren har Telegram blivit allt mer populärt, särskilt genom att med Signal utnyttja användarnas oro över deras personliga data på WhatsApp. Appen lockar dock även en hel del oliktänkande och högerextremister, just på grund av dess påståenden att den generellt sett inte samarbetar med regeringar och deras myndigheter.

Den tyska regeringen pressar också Telegram att ta bort problematiskt innehåll från applikationen och har talat direkt med dess ledare, Pavel Durov. Samarbetet mellan de två parterna verkar vara på rätt väg, försäkrar Der Spiegel.

Om samma ämne:
Efter WhatsApp, förbereder Telegram sig för att vända hörnet av premiumerbjudandet?

Källa: Der Spiegel

Relaterade Artiklar

Back to top button