Telegram har lämnat över användarinformation till tyska myndigheter

Telegram det är en av de bästa program från meddelanden tillgänglig och tar stort nöje att skydda sina användares integritet under typiska förhållanden. Men som svar på påtryckningar från myndigheterna tyska federala, sajten har följt begäran om att leverera användardata i fall av terrorism Och missbruk från minderåriga, enligt en färsk rapport.

Enligt uppgift har förbundskontoret för kriminalpolis German skickade flera dataförfrågningar till Telegram och företaget följde dem alla. Dessa förfrågningar gällde information om användare som misstänks vara inblandade i terroristaktiviteter eller barnmisshandel.

Telegram har vissa sekretessluckor

Meddelandetjänsten hävdar att den aldrig har gett åtkomst till sina användares data till tredje part, inklusive regeringar, och att detta politik det kommer aldrig att förändras. Enligt FAQ-sektionen på deras webbplats har företaget “hittills har vi avslöjat 0 byte av kunddata till tredje part, inklusive regeringar”.

Företaget gör det dock klart att den enda gången det kommer att skicka användarinformation är’ endast om ett problem är tillräckligt allvarligt och universell att klara granskningen av flera olika rättssystem runt om i världen. Det är möjligt att Telegram kommer att avslöja IP-adressen och antalet telefon av en användare till statliga myndigheter som svar på ett domstolsbeslut, som beskrivs i företagets integritetspolicy. Enligt leverantören har något liknande aldrig hänt tidigare.

Enligt Der Spiegel, den Tyska förbundsministeriet för inrikesministeriet bad Telegram att samarbeta i sin utredning av kriminella grupper som använder plattformen för att marknadsföra deras budskap. Der Spiegel tillägger att begäran har gjorts.

Telegram, å andra sidan, kommer inte att leverera information av användare i undersökningar som involverar någon annan typ av olagligt beteende. Trots det faktum att end-to-end-kryptering är en stolthet för Telegram, visar den senaste forskningen att Integritet av företaget har betydande luckor.

Relaterade Artiklar

Back to top button