Telegram: det är rekord, över 1 miljard nedladdningar på Google Play

Telegramen plattform budbärare för smartphones och datorer som har blivit kända de senaste åren, har passerat milstolpen av 1 miljard installationer genom Google Play Butik. Därför har appen fått nedladdningar över en miljard gånger från enhetsägare Android.

En av Telegrams framgångar var innovationen av funktionerna på plattformen och de senaste nedgångarna av Whatsapp, kung av meddelanden. Problemen med den Facebook-ägda plattformen fick användarna att använda en annan app, vilket val föll just på Telegram.

Telegram har stor framgång på Android och iOS

Projektet Telegram lanserades av Pavel Durov 2013. Denna gratis messenger låter dig utbyta textmeddelanden och multimediafiler, organisera gruppvideosamtal för 1000 åskådare, genomföra röstchatt med miljontals lyssnare och mer.

Det är viktigt att notera att 1 miljard installationer via Google Play inte speglar det totala antalet nedladdningar av Telegram. Faktum är att applikationen även är tillgänglig för Apple iOS-enheter, persondatorer med operativsystem Windows, Mac OS Och Linux.

Messengern är mycket populär bland ryska användare. Enligt nyligen släppt data genererar Telegram mer trafik in Ryssland jämfört med Facebook Och Whatsapp sammantaget: 6,8 % mot bara 0,5 %.

Det senaste globala misslyckandet med Facebooks tjänster ledde till att Telegrams publik växte med 70 miljoner användare på bara en kväll. “Igår upplevde Telegram rekordtillväxt i användarregistreringar och aktivitet. Telegrams dagliga tillväxttakt överskred normen med en storleksordning och på en dag tog vi emot mer än 70 miljoner flyktingar från andra plattformar, sa Pavel Durov, Telegrams grundare, under WhatsApps stilleståndstid.

Relaterade Artiklar

Back to top button