Telegram: Denna app fortsätter att vara överlägsen Whatsapp

Och är bland de chattar som används mest av smartphoneägare. De är också de två mest effektiva kommunikationssystemen på marknaden. Whatsapp är den mest kända applikationen och används och som nu, tillsammans med Facebook och Instagram, tillhör Mark Zuckerberg. Men Telegram har alltid fungerat mycket bättre än Whatsapp och med tiden blir det bara bättre. Här är alla anledningarna.

Telegram, alla anledningarna till att det vida överstiger Whatsapp

Låt oss börja med att prata om installationen: båda chattarna är mycket enkla och intuitiva att installera. Anslut dem bara till ditt telefonnummer för att få en komplett lista över kontakter som använder dem, så att du vet vem du kan chatta med. Det är dock sant att Telegram har funktioner som Whatsapp inte har. En av dessa är att lägga till personer som vi vill chatta med, endast genom att var och en av oss väljer en när vi ansluter till Telegram för första gången och kommer inte att tvingas interagera med numret.

Telegram kan användas på alla typer av enheter, till och med samtidigt också inte äger en smartphone. Det är också möjligt att kontrollera från inställningarna vilka och hur många enheter som är anslutna till ditt nummer, för att ta reda på vem som är ansluten: du kan koppla bort alla enheter som inte tillhör dig. Whatsapp skickar foton, videor, ljud och plats upp till 16 meg (komprimera tyngre filer där det är möjligt), istället med Telegram är det möjligt att skicka vilken fil som helst (inte bara det ovan nämnda) som inte överstiger 1,5 GB i vikt… En mycket större räckvidd! På så sätt förlorar vi inte kvaliteten på filerna när vi delar dem.

Filerna är krypterade på mycket höga nivåer, så det är säkrare än Whatsapp – För länge sedan gav Telegram bort $ 200 000 för att utmana hackare från hela världen att dekryptera chattkonversationer men ingen lyckades på ett år. Därefter blev priset 300 000 $ men resultatet var oförändrat! Med Whatsapp istället är det tvärtom: många (olagliga) appar har bevisat hur enkelt det är att kringgå säkerhetssystemetav betydligt lägre kvalitet.

Av de egenskaper som Telegram har och som Whatsapp saknar skulle det finnas många andra. Mellan dessa möjligheten att skapa hemliga konversationer med självförstörande chattar, utan att ta skärmdumpar av skärmen och mer komplicerat att fånga upp. Ett annat intressant alternativ är redigera meddelanden, radera skickade och mottagna meddelanden utan att några spår av dem finns kvar. Från Whatsapp är det bara möjligt för personliga inom 7 minuter, plus att den andra användaren alltid vet att du har tagit bort något från den delade konversationen.

Men det finns mer: du kan skapa så många personliga klistermärken med foton, bilder och animationer. För att inte tala om möjligheten att lyssna på meddelanden med 2X hastighet (och påskynda lyssningstiderna för våra långrandiga kontakter). Som om det inte vore nog så är Telegram oberoende av andra sociala nätverk när systemet går in i buggar, det händer ibland att alla sociala nätverk samtidigt (Facebook, Whatsapp, Instagram) fryser. I dessa fall kommer du alltid att ha Telegram-chatten att fungera. Enkelt uttryckt, provaDu kommer inte ångra det!

Relaterade Artiklar

Back to top button