Telegram: den nya versionen erbjuder videosamtal för upp till 1 000 användare

Telegram videosamtal 2.0 © Telegram

Telegram
kan ha tagit sin tid innan funktionen rullades ut, men verkar ha uppgraderats fint sedan dess. Med sin senaste uppdatering, meddelanden
gör det möjligt att vara värd videokonferenser
till inte mindre än 1 000 användare.

Men se upp, Telegrams kommunikation är medvetet vilseledande här. I verkligheten kommer 30 personer att kunna träffas och diskutera under ett videosamtal, och upp till 1 000 personer kommer att kunna ansluta till det för att följa vad som sägs där.

Läs också:
WhatsApp kan tillåta att överföra sin meddelandehistorik från iOS till Android

Förbättrade videosamtal och skärmdelning

Utplacerad i juni förra året utvecklas videosamtal redan på Telegram. Deltagargränsen är fortfarande satt till 30, men – som vi har sagt – upp till 1 000 personer kan nu följa videokonferensen.

Tanken är att enkelt kunna organisera, och kanske mer konfidentiellt än på Twitch, livesändningar eller informella möten mellan vänner. Observera: precis som allt annat än “hemliga meddelanden” på Telegram, är videosamtal inte krypterade från början till slut.

Dessutom tillåter den nya versionen av Telegram nu skärmdelning med ljud under ett videosamtal. En funktion som är begränsad till videosamtal ansikte mot ansikte; Tanken är att undvika missbruk genom att sprida upphovsrättsskyddat innehåll i stor utsträckning.

Läs också:
Google Duo-filter kommer till Google Meet, dina möten med VD:n äntligen mindre tråkiga?

Telegram förbättrar sina videor

Den nya versionen av Telegram är (nästan) helt ägnad åt video och förbättrar även flera andra funktioner.

För det första är videomeddelanden som delas i farten nu i högupplösning. Genom att trycka på dessa meddelanden kan de också förstoras och en markör har dykt upp för att styra läsningen.

Traditionella videor kan spelas upp med 0,5x, 1,5x och 2x hastigheter. På Android kan du även gå ner till 0,2x.

iOS-användare kommer också att bli glada över att få veta att Telegrams inbyggda kamera äntligen stöder 0,5x (ultra vidvinkel) och 2x (zoom) brännvidder om telefonen som används har en sådan. Tidigare var du tvungen att använda den inbyggda kameraapplikationen och överföra dina foton till e-post.

Många andra nya funktioner introduceras med den nya versionen av Telegram, som precisionsritning på delade bilder, självradering av meddelanden efter en månad eller nya animationer i gränssnittet. A lappanteckningar ganska upptagen därför, finns i sin helhet i källan till denna artikel.

Källa: Telegram

Relaterade Artiklar

Back to top button