Telefon: en lång kärlekshistoria som har varat i nästan 100 år

Vem skulle någonsin skiljas från sin smartphone? Mest troligt ingen. Användbar och funktionell, det låter dig inte bara ringa någon i en nödsituation, utan håller alla anslutna i alla delar av jorden konstant. Men få vet att denna kärlekshistoria som binder oss så mycket till vår mobiltelefon utgår från telefon och det har pågått i nästan 100 år.

Kärlek till telefonen, det längsta äktenskapet i historien

Det stämmer, kärleken som binder varje person till sin telefon är det längsta äktenskapet i historien. Tänk bara det i fjärran 1941 det var den allra första “ton” telefon som gjorde det möjligt att kommunicera på distans.

Officiellt var dock telefonens fader en italienare. Verkligen Antonio Meuccii 1961 födde en patent vilket gjorde att två personer kunde kommunicera på distans. I sanning hette han telefonmen det var inget annat än en ursprunglig telefonutgångspunkt för att nå de utvecklingar som finns tillgängliga idag med smartphones.

Faktum är att ett stort språng ägde rum i 70-tal när telefonen kom till platsen sladdlös. Förfader till mobiltelefonen, denna enhet, som utnyttjar de lokala frekvenserna, tillåts kommunicera utan att använda kablar. Ett stort steg framåt för de åren att kunna ringa och konversera att flytta från ett rum till ett annat i huset.

Bara 3 år efter ingenjören Marin Cooper uppfann första helt mobiltelefon, fri från kablar och ledningar. Det var 3 april 1973 när denna enhet offentliggjordes. Den vägde 1 kg och hade en autonomi på 30 minuter. Funktioner långt borta från nuvarande smartphones, men som långsamt startade den tekniska kapplöpningen.

Stora framsteg har tagits idag. Telefonen är nu uppringd smartphone, den är lätt och batteriet kan hålla i upp till en dag. De senaste modellerna är utrustade med otroligt avancerade digitalkameror som säkerställer foton och videor av högsta kvalitet. De är sammankopplade med vår värld och kan fjärrstyra alla elektroniska enheter i hemmet. Äntligen förbinder de oss med hela världen via internet.

Sammanfattningsvis har så mycket innovation i telefonens historia nu lett till ett avgjort bekvämt liv ur teknisk synvinkel. Men tillsammans med bekvämligheterna finns det också många andra faror som 4G-nätverksfelet.

Relaterade Artiklar

Back to top button