Teknik: en ny skanner kommer som kan hålla tumörer under kontroll

Trots de många ryktena om 5G och strålning kan teknikens framsteg bara hjälpa medicin och anläggningar. Exemplet är prototyp av en skanner nyligen född. Det låter dig kontrollera rörelserna massor av tumörer i kroppen genom att utföra en protonterapi. Vad handlar det om? Det är inget annat än ett alternativ till strålbehandling, men med en större förmåga att skydda vävnader på grund av den begränsade penetrationen av protoner.

Teknik: alla funktioner i den nya skannern

Specifikt består den av kombinationen av en enhet av roterande magnetisk resonans (mri) med en protonstråle. Det föddes från föreningen av tekniken i Italien, Tyskland och Kanada. Prototypen sattes upp av det Genua-baserade företaget i Malacalza-familjen, som kommer att samarbeta med forskare från Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf (Hzdr) och kanadensiska MagnetTx.

förklarar i en anteckning forskningschef Hzdr Aswin Hoffmann.

Teknikrevolutionen i form av en skanner kommer att installeras till 2022 och kommer därför att baseras på protonterapi. Även om detta är närvarande men utan realtidsavbildning, begränsas det fortfarande av tumörmassans rörelse, av anatomiska förändringar i terapin, av andning och av minimala felaktigheter. Det som spelar till hans fördel är ocksåfrånvaro av heliumvilket gör skannern helt ‘grön‘.

Relaterade Artiklar

Back to top button