TCL: TV-apparater från 2019 och 2020 kommer snart att köra Android TV 11

TCL-65C815-02-lifestyle.jpg

På en presskonferens idag bekräftade TCL uppgraderingen till Android TV 11 för sin tv-apparater från 2019 och 2020. Vi lärde oss också lite mer om de kommande laguppställningarna.

Läs också:
OD Zero: pionjär, TCL utvecklar sin Mini-LED-teknik

Android TV 11 och Google TV på menyn

TCL-tv-apparater från 2019- och 2020-serierna kör huvudsakligen Android TV 8 eller 9, och kommer snart att få en uppdatering till Android TV 11, troligen under de kommande månaderna.

Goda nyheter eftersom den här senaste versionen av Android TV ger några intressanta löften, särskilt med en automatisk stängning av applikationer i bakgrunden vilket kommer att frigöra RAM; och kanske förbättra smidigheten i operativsystemet som inte alltid finns där, som vi har sett med vårt test av TCL 65X10. Denna nyhet inspirerad av driften av Android på smartphones är naturligtvis inte den enda: vi kommer särskilt att dra nytta av den tysta distributionen av uppdateringar när tv:n inte är på, men också från ett nytt gränssnitt som kommer att vara närmare Googles. TV, som vi framför allt presenterade med Chromecast 4-testet.

Under sin konferens diskuterade TCL också sitt utbud av tv-apparater för 2021. Dessa kommer alla att komma med Android TV 11, men kommer snabbt att uppdateras för att integrera Google TV-gränssnittet. Vi bör veta mer under de följande veckorna eftersom TCL kommer att avslöja sin kompletta katalog som gör att vi i detalj kan veta de tekniska egenskaperna för varje tv, men också deras priser!

Läs också:
Mini-LED tar på sig OLED? Vi inventerar denna ambitiösa LCD-teknik

OD Noll: TCL tillkännager en rekordtjocklek för sina plattor

Under sin presskonferens nämnde TCL flera viktiga punkter angående diversifieringen av sina produktfamiljer, eller den exceptionella tillväxten av tv-marknaden, särskilt QLED-modeller, under 2020.

TCL - OD noll

Vi har dock inte lärt oss mycket mer om de kommande Mini-LED-serierna. Tanken tycks fortfarande vara att dela upp erbjudandet i två kategorier, med å ena sidan avancerade modeller som drar fördel av tekniken med 3e generation, ODZero, och som inbäddar 152,4 µm dioder och flera tusen lokala dimningszoner; å andra, mer lättillgängliga Mini-LED-modeller, med 225 µm dioder och “bara” flera hundra dimningszoner.

Vi får dock veta att TCL skulle ha slagit rekord tack vare OD Zero: tillverkaren tillkännager verkligen att den har producerat den tunnaste FALD LCD-TV:n på marknaden med en tjocklek på endast 91 mm för 85-tumsmodellen, något som vi hoppas kunna verifiera inom kort.

Källa: presskonferens

Relaterade Artiklar

Back to top button