TCL 85X925Pro: en 8K Mini LED-TV som redan har gjort ett starkt intryck på oss

TCL X92 Pro © David Nogueira

Mellan OD ZERO-tekniken och dess inbyggda ljudsystem, det nya flaggskeppet för tv-apparater Mini 8K LED från tillverkaren TCL har redan avslöjat några av dess fördelar för oss under en presentation för pressen.

Efter en CES i Las Vegas i januari och, för några veckor sedan, en onlinekonferens under vilken TCL gjorde en inventering av sitt utbud av tv-apparater, är det nu dags att börja jobba. Gå till TCL:s lokaler för att upptäcka de två flaggskeppen i dess Mini LED-serie: X92 och X92 Pro. de timing eftersom det var lite snävt låg vårt fokus mest på 85X925Pro, den enda modellen som använder den avancerade tekniken, enligt TCL. Kom ihåg att det här är 8K-modeller (definition på 7 680 x 4 320 pixlar), med en mycket viktig funktion för 85X925 Pro, eftersom det är den enda som använder OD ZERO Mini LED-teknik.

TCL X92 Pro © David Nogueira

Läs också:
TCL X92 Pro och X92: TCL formaliserar sina Mini-LED-TV i 8K och sin OD Zero-teknik

TCL 85X925 Pro: helt enkelt imponerande

Den här tv:n väger mer än 110 kilo, vi var tvungna att gå till fyra för att installera den här », Förklarar TCL-teamet när de berättar om morfologin hos denna imponerande TCL X92 Pro. En vacker 85-tums baby som inte nöjer sig med att erbjuda en bild på 216 cm diagonalt, vilar på ett ljudskåp som huvudsakligen är designat i metall.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

Vi hittar därför de få fördelar som TCL presenterar under sina olika onlinekonferenser, med början i den imponerande soundbaren i den nedre delen. Det är för närvarande en prototyp, och produktionsmodellerna kommer utan tvekan att dra nytta av vissa justeringar, men den motoriserade luckan bakom vilken ljudanläggningen är gömd har redan sin lilla effekt när man startar tv:n.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

På samma sätt borde det stora bakbenet, som rymmer den signaturliga Onkyo-subwoofern, ha en effekt i ditt visningsrum.

Och om du av en slump vill installera denna 8K-TV på väggen, vet att det är möjligt. Strukturen är avtagbar, soundbaren skulle sedan vila på marken (särskilt för att respektera ljudåtergivningen i Dolby Atmos), och om subwoofern är trådlös, skulle den hitta sin plats var du vill.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira
TCL 85X925 Pro © David Nogueira

© David Nogueira för Clubic

Vi kan också hälsa plattans finess. Tack vare OD Zero-tekniken, som minskar utrymmet mellan LCD-panelen och bakgrundsbelysningen till 0 millimeter, är själva chassit endast en liten centimeter tjockt, åtminstone på den övre delen av tv:n. Den nedre delen som integrerar elektroniken är tjockare. Elektroniken består av HDMI 2.1-uttag för att stödja tillhörande teknologier som VRR, ALLM, eARC, men även HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision och Dolby Vision IQ-standarder.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

Å andra sidan, på en tv vars pris skulle ligga runt 10 000 euro, hade vi önskat att fjärrkontrollen hade fått en snyggare design, med metallfinish och bakgrundsbelysta tangenter.

Läs också:
TCL 65C825-test: en Mini LED-TV med bländande ljusstyrka… Tillräckligt för att du ska glömma OLED?

OD Zero Mini LED-teknik i aktion

När det gäller ljusstyrkan på panelen, på papper, är de tekniska egenskaperna förknippade med denna tv ganska imponerande. Således är denna 85-tums LCD-skärm kopplad till Mini LED-bakgrundsbelysningen som består av 1 920 zoner, som driver … 96 768 mini-LED. Bara det ! Vi kommer att verifiera detta i vårt officiella test, men den tillhörande ljusstyrkan sägs vara 1 500 nits. Inte illa alls för en 8K-panel i den här storleken.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

Under den här presentationen hade vi en inbyggd 8K-loop framför oss, vilket gjorde att vi kunde uppskatta skärpan i bilden. Mini LED-bakgrundsbelysningen och OD Zero-designen möjliggör uppenbarligen mycket fin ljuskontroll, vilket ger ganska intensiva och exakta kontraster.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

Enligt TCL skulle täckningen REC.709 till stor del överskridas, och DCI-P3 skulle täckas till 100 % (eller mer?). Dessutom skulle kontrastförhållandet vara 10 000 000:1, vilket är tillräckligt för att på allvar reta OLED.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

Bilden saknar inte dynamik och vi har till och med kunnat konstatera att uppskalningen håller bra kvalitet. Således visas en YouTube-video i Full HD rent på denna stora 8K 85-tums diagonala panel.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

Fotot hyllar inte denna platta, men visst kan man se att detaljerna är helt frånvarande på den inre delen av stenvalven. Vi måste därför kontrollera hur gråzonerna kontrolleras.

TCL 85X925 Pro © David Nogueira

Dock ingen effekt av färgband eller frans, och uppenbarligen tillämpar processorn en rättvis justering av skärpan i förgrunden, utan att missbruka någon utjämning i bakgrunden.

TCL X92 Pro © David Nogueira

Vi kunde också upptäcka X92-serien (icke-proffs), som också använder en 8K LCD-panel med en Mini, LED-bakgrundsbelysning. Vi pratar dock inte längre om OD Zero-teknik här, utan om en mer konventionell struktur, med färre dioder. På plats, om bilden redan har verkat vacker för oss, är det särskilt ljudsystemet som har visat sig vara mycket lovande. Återigen är den signerad Onkyo, med en utannonserad effekt på 60 W vilket inte saknas i säkerhet.

Liksom 85X925Pro körs den här modellen på Google TV och har en webbkamera för att använda videokonferensfunktioner via de applikationer som finns tillgängliga på plattformen. Kom dock ihåg att TCL planerar att använda kameror för ansiktsigenkänning och kontroll av tv-apparater med gestkommandon.

Slutligen, till skillnad från 85X925 Pro, är priserna på modellerna i 92-serien redan kommunicerade. Räkna 2 999 euro för 65X925 och 3 990 euro för 75X925. Tillgången till dessa produkter skulle vara nära förestående.

Relaterade Artiklar

Back to top button