Tänk efter två gånger innan du försöker sälja ditt hem för snabba pengar

Så du har bestämt dig för att sälja ditt hem. Oavsett varför du flyttar, så finns det utan tvekan många sätt att ladda ner ett av de dyraste köpen du har gjort under din livstid.

Låt oss börja med vad vi inte ska göra. Till exempel, bara för att du har en vän i fastighetsbranschen, betyder det inte att de är det bästa valet för att hjälpa dig sälja ditt hem. Tryck eller klicka här för användbara tips om bostadsförsäljning.

TV-program har gjort house flipping till en form av underhållning. Verkligheten är att husinvesterare ökar sitt spel och köper fler fastigheter. De kan komma med lockande erbjudanden, men ska du göra affärer med dem eller en mer traditionell bostadsköpare?

Siffrorna är uppe

Enligt Redfin köper fastighetsinvesterare rekordmånga bostäder i USA. Otroliga 18,4 % av bostäderna som köptes under fjärde kvartalet 2021 gick till investerare.

Redfins forskning visar att bostadspriserna steg med 15 % från år till år i december 2021. Bristen på tillgängliga fastigheter till salu skapade en hög efterfrågan som investerare drar nytta av.

Bostadsinvesterare lockar potentiella kunder med kontanterbjudanden, som Redfin säger stod för mer än 75 % av investerarnas bostadsköp under fjärde kvartalet förra året.

RELATERAD: 5 privata uppgifter om dig och ditt hem som alla kan hitta online

Frestande erbjudanden

Kontanter kan vara kung, men det är inte alltid det bästa alternativet. Better Business Bureau varnar för riskerna med kontanterbjudanden, som vanligtvis kostar en kostnad.

En traditionell bostadsköpare vill ha tid för värderingar, inspektioner, genomgångar, bankgodkännande för att säkra finansiering och mer. Det betyder att en stängning kan ta flera veckor.

En investerare kan lägga ett förpliktande kontanterbjudande på bordet och stänga om en vecka. Det här kan vara till hjälp om du har bråttom, men du kan ta en smuts på priset.

BBB föreslår att du överväger dessa faktorer innan du säljer ditt hem:

  • Tänk på tidsbrist. Med traditionella bostadsförsäljningar kan köpare kräva en 45-dagars depositionsperiod för att ge tid för bedömningar, oförutsedda händelser för godkännande av bolån och inspektioner. Det betyder att det kan ta flera veckor att slutföra en affär. Å andra sidan kan bostadsinvesterare vanligtvis stänga om en månad eller mindre, och iBuyers kan ge dig ett preliminärt erbjudande inom 24 till 48 timmar och stänga på så lite som en vecka. Om tiden är avgörande kan det vara värt att överväga ett av de snabbare alternativen, även om du sannolikt kommer att offra vinst för snabbheten.
  • Bestäm hur mycket vinst du behöver. Den största nackdelen med att arbeta med en heminvesterare eller iBuyer är att du nästan alltid får ett lägre erbjudande än vad du skulle få från en traditionell köpare. Traditionella köpare kan vara villiga att betala mer än marknadsvärdet för ett hem de har blivit kära i. Däremot köper investerare ditt hem enbart som en tillgång. Att bestämma hur mycket vinst du behöver göra på försäljningen av ditt hem i förväg kan hjälpa dig att fatta ett sunt beslut.
  • Faktor i förberedande arbete. När du marknadsför ditt hem till traditionella köpare måste du göra förberedelser. Städning, sanering, målning, iscensättning, landskapsplanering, fotografering och listning av ditt hem är viktiga uppgifter när du gör ditt hem redo att säljas. Du behöver inte investera tid och pengar i detta förberedande arbete när du säljer till en investerare.
  • Undersök investeringsbolag innan du gör affärer med dem. Sök alltid upp företag på BBB.org innan du delar personlig information eller accepterar tjänster med dem. Se till att företaget har ett officiellt namn, telefonnummer och fysisk adress. Läs kundrecensioner, håll noga koll på eventuella klagomål eller rapporter om oärliga affärer.
  • Bli inte offer för en heminvesterarbedrägeri. Bedragare förgriper sig på din önskan att göra en snabb försäljning genom att erbjuda erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna. De drar också fördel av det faktum att husinvesterare inte behöver några meriter för att köpa fastighet. När du överväger ett erbjudande, ställ många frågor och nöj dig inte med vaga svar. Ge aldrig pengar till en investerare före slutdatumet. Slutför alla transaktioner genom en stängnings- eller depositionsagent och låt inte någon pressa dig att göra betalningar utanför bokföringen.
  • Överväg alternativ. Om du inte är pressad för tid, överväg att arbeta med en fullservicemäklare. Du måste göra förberedande arbete och det kan ta längre tid, men du kommer att göra en större vinst på försäljningen av ditt hem. Du kan också fundera på att hyra din bostad för ett belopp som täcker dina bolånebetalningar eller att upprätta ett hyresavtal.

Fortsätt läsa

Uppgradera ditt hemmakontor med en av dessa 5 fantastiska bildskärmar

X

Din dagliga dos av teknisk smart

Lär dig tekniska tips och tricks som bara proffsen känner till.

SEKRETESS 101: Hur man får bilder av ditt hem utanför Zillow, Redfin och Realtor.com

Relaterade Artiklar

Back to top button