Ta reda på vad som tar upp mest diskutrymme på din dator med hjälp av WizTree

Du ställs ständigt inför varningar Windows om bristen på diskutrymme? Väl(Tja), den uppenbara lösningen på detta problem skulle vara att flytta några filer till en extern enhet eller ta bort dem. I en sådan situation tar vi vanligtvis bort filer som verkar oviktiga och dyker upp först. Och i de flesta fall inser vi att vi kunde ha tagit bort andra filer istället för de vi tog bort. Att veta vad som tar upp mest utrymme på din dator är ett måste innan du börjar radera några filer. I det här inlägget granskade vi ett verktyg som heter WizTree vilket gör att du kan göra just det.

WizTree är en gratis Disk Space Analyzer-programvara för att analysera diskutrymme för Windows 10 , som låter dig skanna din dator och analysera vad som tar upp mest utrymme på din dators hårddisk. Du kan använda det här verktyget för att ta reda på vilka filer och mappar som tar upp mest utrymme på din hårddisk.

WizTree för Windows PC

WizTree är en gratis programvara för Windows som låter dig skanna din dator och skapa en vacker trädkarta i färg. trädkarta(Treemap) är en grafisk representation av en träddatastruktur som kan ge dig en detaljerad bild av storleken som upptas av varje gren och rot i trädet. I det här fallet användes den för att visa storleken på varje fil och mapp.

Inte bara det WizTree låter dig också se resultaten i en normal och bekväm listvy. Först måste du välja den enhet du vill skanna. Klicka på knappen Skanna(Skanna) ”, och utan att slösa mycket tid kommer programmet att visa resultaten.

Resultaten kan ses i två format, det första och mest populära i träd(Trädvy) . Vad(Som) låter dig se det faktiska katalogträdet och motsvarande trädkarta. trädvy bör vara ditt val om du letar efter vilken mapp eller dess innehåll som tar upp mest utrymme på din hårddisk.

Resultaten kan sorteras efter den procentuella storleken på det överordnade elementet, storleken det upptar, antalet element och datumet det senast ändrades. Om du väljer en trädpost markeras den också i trädkartan, vilket gör det lättare att visualisera resultaten.

På liknande sätt, markering av ett fält i trädkartan kommer att markera posten i katalogträdet. Från både katalogträdet och trädkartan kan du visualisera mappen och filen som tar upp det mesta av diskutrymmet. Och ta sedan kloka beslut om att välja de du vill ta bort.

Annat än det kan du också titta på uppdelningen baserat på filformat. Du kan enkelt se vilka typer av filer som tar upp mest utrymme och rikta in dem direkt. Standard WizTree kommer inte att inkludera ledigt utrymme i testresultaten, men du kan aktivera det i inställningarna.

WizTree kommer också med fantastiska exportfunktioner med vilka du enkelt kan exportera skanningsresultat som filer csv eller exportera trädkartan som en fil PNG . Dessutom kan du också välja färgscheman och zooma in eller ut på trädkartan.

Om du högerklickar på ett element i vyn öppnas den ursprungliga snabbmenyn, samt några ytterligare alternativ från WizTree . Så du kan faktiskt använda WizTree som filhanterare med några ytterligare funktioner.

En annan vy där du kan se skanningsresultaten kallas vyn filer. (FileView.) Filbläddring(Filvy) låter dig se information om alla filer individuellt. Återigen(Återigen) , du kan sortera poster i ordning efter storlek, diskprocent, attribut och senast ändrade tidsstämpel.

Programmet erbjuder också ett antal anpassningsalternativ med vilka du enkelt kan hantera attributen för de genererade skanningsresultaten.

WizTree är ett utmärkt analysverktyg som enkelt kan användas för att se vad som tar upp din dators minne. Programmet gör sitt jobb bra och visar skanningsresultat på ett informativt och intuitivt sätt. Klick här(här) för att ladda ner WizTree.

Står du konstant inför varningar om lite lagringsutrymme från Windows? Tja, den uppenbara lösningen på detta problem skulle vara att flytta ut några filer till en extern enhet eller ta bort dem. I en sådan situation tar vi vanligtvis bort de filer som inte verkar viktiga och kommer upp först. Och det händer de flesta gånger vi inser att vi kunde ha tagit bort andra filer istället för de vi raderade. Att veta vad som upptar det mesta av utrymmet på din dator är ett måste innan du börjar radera några filer. I det här inlägget har vi täckt ett verktyg som heter WizTree som låter dig göra exakt det.

WizTree är en gratis programvara för Disk Space Analyzer för Windows 10 som låter dig skanna din dator och analysera vad som tar upp mest utrymme på din dators hårddisk. Du kan använda det här verktyget för att ta reda på vilka filer och mappar som använder mest diskutrymme på din hårddisk.

WizTree för Windows PC

WizTree är ett gratisprogram för Windows som låter dig skanna din dator och bygga en vacker färgad trädkarta. Trädkarta är en bildrepresentation av en träddatastruktur som kan ge dig en detaljerad bild av storleken som upptas av varje gren och rot i trädet. I det här fallet har den använts för att avbilda storleken på varje fil och mapp.

WizTree för Windows PC

Inte bara att WizTree också låter dig bläddra bland resultaten i en normal och bekväm listvy. För att komma igång måste du välja en enhet du vill skanna. Slå Skanna knappen, och utan att slösa mycket tid, skulle programmet komma med resultat.

Resultaten kan ses i två format, det första och mest populära är trädvyn. Som låter dig se det faktiska katalogträdet och motsvarande trädkarta. Treeview bör vara ditt val om du letar efter vilken mapp eller dess innehåll som upptar det mesta av utrymmet på din hårddisk.

Resultaten kan sorteras utifrån den procentuella storleken på dess överordnade, storleken den upptar, antal objekt och senaste ändringsdatum. Om du väljer en post i trädvyn kommer den också att markeras i trädkartan, vilket gör det lättare att visualisera resultaten.

Om du på samma sätt väljer en ruta från trädkartan kommer posten att markeras i katalogträdet. Från både katalogträdet och trädkartan kan du visualisera mappen och filen som upptar det mesta av utrymmet på disken. Och ta sedan kloka beslut om att välja de du vill ta bort.

Annat än det kan du också se uppdelning baserat på filformaten. Du kan enkelt granska vilken typ av filer som upptar mest utrymme och rikta in dig direkt på dem. Som standard kommer WizTree inte att inkludera ledigt utrymme någonstans i testresultaten, men du kan aktivera det från alternativen.

WizTree kommer också med fantastiska exportfunktioner där du enkelt kan exportera skanningsresultat som CSV-filer eller exportera trädkartan som en PNG-fil. Dessutom kan du också bestämma färgscheman och zooma in eller ut ur trädkartan.

Om du högerklickar på ett objekt i vyn får du den ursprungliga snabbmenyn plus några ytterligare alternativ från WizTree. Så du kan faktiskt använda WizTree som en filutforskare med några extra funktioner.

Den andra vyn där du kan se skanningsresultat kallas filvy. Filvy låter dig se information om alla filer individuellt. Återigen kan du sortera posterna i ordning efter storlek, procentandelen av enheten, attribut och den senast ändrade tidsstämpeln.

Programmet erbjuder också ett antal anpassningsalternativ där du enkelt kan kontrollera attributen för de skanningsresultat som genereras.

WizTree är ett utmärkt analysverktyg som enkelt kan användas för att se vad som har upptagit din dators lagring. Programmet gör ett bra jobb och visar skanningsresultaten på både informativa och intuitiva sätt. Klick här för att ladda ner WizTree.

Relaterade Artiklar

Back to top button