Ta reda på om din webbplats är snabb med detta verktyg

Varför är det viktigt att webben laddas snabbt

Han är viktigt att webben laddas snabbt av olika skäl. Å ena sidan är förstås att kunna erbjuda bra service. Användare som går in på en webbplats vill att den ska laddas snabbt, inte ta längre tid än nödvändigt för att visa allt innehåll, och kort sagt, inte sakta ner navigeringen.

Men det kommer också att vara viktigt för den sidan att dyka upp i sökmotorerna. Tjänster som Google värdesätter denna typ av aspekt högt, till exempel en webbplats som laddas så snabbt som möjligt. Annars kan de straffa dig och placera dig mindre bra i sökmotorn.

För allt detta är det nödvändigt att webben laddas snabbt. Det finns olika faktorer som spelar in som kan bromsa denna process. Till exempel, om vi har många tunga bilder, videor, rekvisita… Det kan också finnas skillnader beroende på var webben är värd.

Vi måste hela tiden veta om vår sida laddas bra eller orsakar problem. Lyckligtvis har vi verktyg som hjälper oss att få denna information. En av dem är Treo Site Speed ​​​​som är väldigt enkel att använda och dessutom gratis. Låt oss se hur det fungerar.

Treo Site Speed, verktyget för att se om en webbplats är snabb

En av särdragen med Treo Site Speed är att den är baserad på verklig användardata. På så sätt kan vi få fler garantier för att det den visar är nära verkligheten, för vad de användare som kommer in på vår sida vid ett visst tillfälle kommer att se i slutändan.

Den är baserad på Chrome UX-rapporteringsdataset. Treo Site Speed ​​​​använder dessa rapporter och visar dem på ett enkelt sätt för att veta om en webbplats är snabb. Det är så enkelt som att ange webbadressen till den sidan och vänta på att matchande resultat ska visas.

För att göra detta är det första vi måste göra att gå in Treo Site Speed . Som de säger, detta är en helt fri och det är väldigt enkelt och intuitivt att använda.

Väl inne kommer vi att se en bar för att sätta adressen som intresserar oss, som den visas i bilden ovan. Där måste vi helt enkelt lägga in den URL vi vill ha och vi kommer att ge Find.

Senare får vi se hastighetsinformation sidans laddningstid, baserat på genomsnittet av verkliga användare. Det är representerat i ett stapeldiagram, för att kunna få en bättre bild. Innehåll som samlats in under de senaste 12 månaderna visas här.

Vi kan föra muspekaren över valfri stapel i diagrammet och på så sätt få mer detaljerad information för en specifik månad. Detta visar oss om hastigheten är korrekt eller inte, för att hitta ett sätt att förbättra den och inte ha problem.

Olika grafik dyka upp vi kan därför ha mycket varierande detaljerad information. Den visar till och med hur många användare som använder mobila enheter eller stationära datorer, samt ursprunget. Vi vet redan att många gånger laddar en webbplats inte lika bra på en mobiltelefon som den gör på en dator, eftersom det beror på om den anpassar sig bra till alla typer av enheter eller inte.

Kort sagt, Treo Site Speed​​​​är ett intressant verktyg som vi kan använda gratis i vår webbläsare för att ta reda på om en webbsida fungerar snabbt eller har hastighetsproblem. Detta är viktigt för att vår sida ska fungera korrekt, att den inte genererar problem som kan påverka både användare och placeringen av denna webbplats.

Relaterade Artiklar

Back to top button