Ta reda på om din e-postadress eller ditt lösenord har stulits med dessa verktyg

Vikten av nätverkssäkerhet

De säkerhet är en nyckelfaktor för nätverksanvändare. Idag finns det många hot som kan äventyra vår systems funktion, såväl som integriteten. Det finns många varianter av skadlig programvara som kommer fram på en mängd olika sätt. För stor risk när det kommer till att bara använda webbläsaren eller ladda ner mjukvara.

Allt detta gör säkerheten mycket viktig för internetanvändare. Vi har många verktyg till vårt förfogande som kan hjälpa oss att undvika problem som äventyrar våra system. Men utöver de program vi använder är sunt förnuft och korrekt användning av teknik också mycket viktigt.

Ibland kan vi lida dataläckor stöld av konton eller lösenord. Det är inte alltid upp till oss eftersom det ibland kan vara ett plattformsproblem. Därför är det bekvämt att veta om vår data har filtrerats.

Hur man vet om vår e-post eller lösenord har stulits

För att ta reda på om vår e-postadress och våra lösenord har stulits har vi en rad verktyg. Det finns olika plattformar som vi kan få tag på denna information på och därmed kunna agera innan det blir värre.

Har jag blivit dömd

Ett mycket enkelt och användbart alternativ är Har jag blivit pwned . Det är nu en av de mest kända och mest använda. Vi kan lätt veta om vår Email konto har blivit stulen. För att göra detta räcker det att gå in på webbplatsen och skriva vår adress där.

Om allt går som det ska visas ett meddelande som det på bilden. Det talar om för oss att vårt e-postkonto inte har filtrerats och därför är säkert.

Inoitsu

Vi har också möjligheten Inoitsu . Det är väldigt likt det tidigare och låter oss också veta om vårt e-postkonto har läckt på något sätt. Återigen måste vi ange vår adress i motsvarande sektion och den kommer att visa oss information.

Om den här adressen inte har filtrerats kommer den att visa oss en bild som den vi ser ovan. Han berättar att risken är obefintlig. Den talar om för oss att vårt konto inte visas i databasen eller att det inte finns. Om vi ​​anger adressen korrekt betyder det att den inte har äventyrats.

Lösenordsverifiering

Lösenordskontroll är ett verktyg tillgängligt för Google Chrome. I det här fallet har vi att göra med en tjänst som varnar oss i händelse av att vi går in på en plattform där vår data har läckt. Ett sätt att ta reda på om vårt lösenord har blivit stulet.

Detta tillägg är helt gratis och vi kan lägga till det från officiell butik Krom. Som vi alltid säger är det lämpligt att lägga till den här typen av verktyg från pålitliga källor.

Firefox-skärm

En annan allmänt använd webbläsare idag är Mozilla Firefox. Det finns också ett verktyg för den här webbläsaren, Firefox-skärm som talar om för oss om vår e-postadress eller lösenord har äventyrats. För detta måste vi gå in i Officiell sida och, som i de tidigare fallen, fyll i e-postadressen.

Kort sagt, tack vare dessa verktyg som vi har visat kan vi veta om vårt e-postkonto har drabbats av en attack och därför är vår säkerhet och integritet i fara. Serier av gratistjänster som ger oss denna information.

Relaterade Artiklar

Back to top button