Ta reda på MAC-adressen för alla enheter som är anslutna till WiFi

Vad är MAC-adressen och vad kan den användas till?

Adressen Mac kommer från förkortningen av Media Access Control . Detta är en 48-bitars (6 block med två hexadecimala (8-bitars) tecken) identifierare som unikt matchar ett nätverkskort eller en enhet. Hon är också känd som fysisk adress och hon är också unik för varje enhet . Det bestäms och konfigureras av Institute of Electrical and Electronic Engineering (de sista 24 bitarna) och tillverkaren (de första 24 bitarna) med hjälp av “organisationens unika identifierare”.

MAC tillåter oss att identifiera en specifik dator när som helst och när som helst, oavsett vilken IP den har vid den tidpunkten eftersom den är unik för varje enhet. Genom att känna till en enhets MAC kan vi alltså:

 1. Begränsa tillgången till Internet.
 2. Konfigurera bandbredder och prioriteringar på routern.
 3. Öppna portar.
 4. Konfigurera en DHCP, till exempel för att tilldela en lokal IP som alltid är densamma till en specifik MAC.

I vissa routrar i Wi-Fi-sektionen har vi MAC-filtrering tillgänglig, även om det när det gäller säkerhet inte är särskilt användbart, kan vi tillåta att det sätter en liten barriär för någon som vill komma åt nätverket. Ett sätt att konfigurera det skulle vara att lägga till våra MAC och vi säger att endast dessa kan anslutas. I händelse av att någon loggar in med vårt lösenord kommer de inte att ha tillgång till nätverket. Detta skulle hända eftersom det inte finns i listan över MAC-enheter som får komma in i detta Wi-Fi-nätverk.

Lär dig MAC från Android i “Inställningar”

I “Inställningar” på vår Android-enhet kan vi också känna till vår MAC. Processen är likartad med alla tillverkare, även om namnen ibland ändras något. Processen skulle se ut som följer:

 1. Låt oss gå till Inställningar.
 2. Telefoninformation.
 3. Stat.

När alla dessa steg har slutförts, i den röda rutan har du märkt MAC:

Lär dig MAC för Android med hjälp av olika appar

Visst, om vi vill veta MAC-adressen för någon WiFi-enhet, är ett av de enklaste sätten att göra det med en Android-applikation. Vi kommer att ge några exempel. För närvarande kräver de flesta moderna versioner av Android behörighet för att fungera. I det här fallet är den de brukar fråga oss platstillstånd . En viktig fråga som vissa kommer att ställa är om det skulle kunna fungera utan att aktivera det, svaret är ja, men med begränsningar. Den skulle till exempel inte visa namnet på vårt Wi-Fi-nätverk.

Som ett första exempel ska vi ta NetX nätverksverktyg . Här har du huvudskärmen:

Om vi ​​inte ger platsbehörighet, istället för att ange vårt nätverksnamn, kommer det att lägga en okänd ssid . Det är därför jag rekommenderar att du accepterar denna behörighet och namnet på ditt Wi-Fi-nätverk kommer att visas. I bilden ovan indikerar det att det består av fyra lag och vart och ett de erbjuder i denna ordning:

 1. Värd- eller datornamn.
 2. Lokal IP.
 3. MAC-adress, vilket är vad vi letar efter.
 4. Enhetstillverkare.

Du kan ladda ner appen här:

NetX nätverksverktyg

Utvecklaren: NetGEL

Den andra vi kommer att använda är Nätverksskanner som du kan ladda ner från Google Play Butik härifrån:

nätverksskanner

Utvecklaren: första raden

Detta är huvudapplikationsskärmen.

I det här fallet, under den lokala IP-adressen, kan du se MAC. Eftersom han inte kunde identifiera tillverkaren av vår mobil, satte han “Denna enhet”. Det är här du måste leta. Vi kommer att göra det sista exemplet med Wi-Fi monitor det är en gratis Android-applikation som gör att vi kan analysera tillståndet för ett Wi-Fi-nätverk. Bland dessa parametrar under den lokala IP-adressen har vi MAC.

Om du bestämmer dig för att prova kan du ladda ner den från Play Butik från den här länken:

WiFi-monitor: WiFi-nätverksanalysator

Utvecklaren: Alexander Kozyukov

I RedesZone har vi skapat manualer för var och en av dem om du vill känna till dem på djupet.

Ta reda på MAC för alla enheter med Windows 10

Metoden som vi kommer att kommentera nu, fungerar både för datorer anslutna med nätverkskabel, såväl som via Wi-Fi i Windows 10. Det enda att ta hänsyn till när du utför operationen är att söka på namnet på din Wi-Fi-nätverksadapter som du använder för närvarande. Proceduren vi kommer att följa är följande:

 1. Nu går vi avresa .
 2. Vi skriver cmd .
 3. Ett fönster av Kommandotolken Kommer komma för att ange kommandon.
 4. Vi sätter ipconfig/all

Om vi ​​gör det får vi följande resultat:

Alla resultat relaterade till vår dators nätverkskonfiguration kommer att visas. Det vi behöver leta efter är ett avsnitt som heter den fysiska adressen av vår WiFi-nätverksadapter. Detta kommer att vara MAC för vår Wi-Fi-nätverksadapter.

Relaterade Artiklar

Back to top button