Ta omedelbart bort dessa 4 applikationer infekterade med Joker malware från din smartphone!

Android-virus

Det är dags att ta din smartphone och kontrollera om någon av följande fyra applikationer inte är installerade på den. Faktum är att a skadlig programvara extremt ond har smugit sig in i dessa appar som laddats ner massivt av användare.

Och riskerna för din data (särskilt bankverksamhet) är verkliga!

Se upp för jokern!

Nej, det är inte en referens till Batman, utan snarare svårupptäckt skadlig programvara. Denna skadliga programvara tillhör kategorin Fleeceware, vars princip är att ta bort ditt bankkonto. För detta görs onlineköp utan ditt samtycke, och denna berömda Joker går till och med så långt att den automatiskt ringer eller skickar SMS till premiumnummer.

I december förra året hade detta virus redan bjudit in sig själv i en mobilapplikation som laddats ner mer än 500 000 gånger. Det räcker med att säga att de berörda användarna var många. Efter en rapport gjord av sajten SamMobile, hade den berörda appen tagits bort från Play Butik av Google. Men den hemska Jokern hade nog inte sagt sitt sista ord!

Appar att radera utan dröjsmål

Den här veckan får vi veta att skadlig programvara har glidit in i fyra nya applikationer som har mer än 100 000 installationer var. Eftersom det verkar använda de ovan nämnda metoderna är det viktigt att omedelbart ta bort de berörda apparna. Dessa är följande:

  • Smarta SMS-meddelanden
  • Blodtrycksmätare
  • Röstspråksöversättare
  • Snabb SMS

Google kommer utan tvekan att ta bort dem inom en snar framtid. Infekterade kan dessa applikationer göra en smartphone sårbar för andra hot. Under de senaste tre åren har Joker setts i flera tusen appar tillgängliga via Play Butik. Låt oss hoppas att det amerikanska företaget kommer att vidta åtgärder för att förhindra att detta mönster upprepar sig permanent.

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button