Ta bort proceduranropsfel vid användning av DISM i Windows 10

Om du får fel Fjärrproceduranropsfel(Fjärranropet misslyckades) när DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth kördes Windows 11/10 du kanske vill se om det här inlägget hjälper dig.

Vi använder System File Checker för att skanna och reparera skadade systemfiler fönster. Men ibland när du kör det här verktyget kan du få några fel som kan förhindra att verktyget körs eller slutförs framgångsrikt. De kan vara:

 1. SFC System File Checker(System File Checker SFC) kan inte reparera en korrupt medlemsfil
 2. Windows Resource Protection hittade korrupta filer men kunde inte fixa några av dem
 3. Systemfilsgranskare(System File Checker) fungerar inte, startar inte eller kan inte repareras
 4. Windows Resource Protection kunde inte starta reparationstjänsten

Om detta händer kan du prova att köra systemfilskontrollen i felsäkert läge eller reparera Windows Component Store med DISM och se om det fungerar.

Men ibland försöker man till och med återställa Windows Component Store(Windows Component Store) med hjälp av DISM kan skanningen sluta kl tjugo% och skicka ett fel:

Fjärrproceduranropsfel vid användning DISM

Om du får detta felmeddelande, WinX-menyn(WinX Menu) öppna ” Springa(Kör)”, skriv in tjänster.msc och tryck Stiga på att öppna servicechef(Servicechef) .

Hitta en tjänst remote procedure call (RPC)(Remote Procedure Call (RPC)) och dubbelklicka på det. Se till att starttypen är ” Automatiskt(Automatisk)” och att tjänsten körs. Om inte, klicka på knappen Start(Start) .

Observera att du kommer att se tjänsten Remote Procedure Call (RPC) lokaliserare. (Remote Procedure Call (RPC) Locator)Dubbelklicka(Dubbelklicka) på den. Service är tjänstekontrollansvarig(Service Control Manager) för servrar COM och DCOM. Den utför förfrågningar om objektaktivering, objektexportörsbehörigheter och distribuerad sophämtning för servrar. COM och DCOM.

rpc

Se till att dess starttyp är ” Manuellt”(Manuell) och starta tjänsten genom att klicka på ” Start(Start) ” . Den här tjänsten hjälper till med programkompatibilitet.

Starta nu om ditt system och försök igen och se om det hjälper.

Kolla dessa relaterade inlägg om du får:(Kolla dessa relaterade inlägg om du får:)

 1. Hur man fixar fel och problem med fjärranrop
 2. Fjärrproceduranropsfel för Microsoft Store-appar
 3. Fjärrproceduranrop misslyckas när en PIN-kod anges som inloggningsparameter
 4. RPC-servern är inte tillgänglig.

om du får Fjärrproceduranropet misslyckadesmedan du kör DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth in Windows 11/10då kanske du vill se om det här inlägget hjälper dig.

Vi använder systemfilsgranskaren för att söka efter och återställa korrupta Windows-systemfiler. Men ibland när du kör det här verktyget kan du få vissa fel, som kan förhindra att verktyget körs eller slutförs körningen. De kan vara:

 1. Systemfilsgranskaren SFC kan inte reparera skadad medlemsfil
 2. Windows Resource Protection hittade korrupta filer men kunde inte fixa några av dem
 3. Systemfilsgranskaren fungerar inte, körs inte eller kunde inte repareras
 4. Windows Resource Protection kunde inte starta reparationstjänsten

Om detta händer kan du försöka köra System File Checker i felsäkert läge eller reparera Windows Component Store med DISM och se om det fungerar.

Men ibland, även om man försöker reparera Windows Component Store med DISM, kan skanningen sluta vid tjugo% och ge ett felmeddelande:

Fjärranropet misslyckades vid användning av DISM

DISM Fjärranropet misslyckades

Om du får det här felet, från WinX-menyn, öppna Kör, skriv och tryck på Enter för att öppna Services Manager.

leta efter Remote Procedure Call (RPC) tjänsten och dubbelklicka på den. Se till att dess starttyp är Automatisk och att tjänsten startas. Om inte, tryck på Start-knappen.

Belo att du kommer att se Remote Procedure Call (RPC) Locator service. Dubbelklicka på den. Tjänsten är Service Control Manager för COM- och DCOM-servrar. Den utför objektaktiveringsförfrågningar, objektexportörsupplösningar och distribuerad sophämtning för COM- och DCOM-servrar.

rpc

Se till att dess starttyp är Manuell och starta tjänsten genom att klicka på Start-knappen. Den här tjänsten hjälper till med programkompatibilitet.

Starta nu om ditt system och försök igen och se om det hjälper.

Kolla dessa relaterade inlägg om du får:

 1. Hur man åtgärdar Fjärrprocedur Samtalsfel och problem
 2. Fjärrproceduranropet misslyckades för Microsoft Store-appar
 3. Fjärrprocedursamtalet misslyckades när PIN-koden angavs som inloggningsalternativ
 4. RPC-servern är inte tillgänglig.

Relaterade Artiklar

Back to top button