Ta bort Googles sökfält från Androids startskärm

Sökruta Google på huvudskärmen finns en inbyggd funktion av standarden Android . Även om din telefon har ett eget användargränssnitt, som i Samsung , Sony , Huawei , Xiaomi etc., är chansen stor att du fortfarande hittar sökfältet på din startskärm. Medan vissa användare tycker att det är ganska användbart, tycker andra att det är oestetiskt och ett slöseri med utrymme. Om du är en av dem, då är den här artikeln för dig.

Varför ta bort Googles sökfält från Androids startskärm?(Varför ta bort Googles sökfält från Androids startskärm?)

Google strävar efter att marknadsföra sina tjänster genom Android på alla möjliga sätt. Tillgänglighet Google-konto(Google-konto) krävs för att använda Android – smartphone. Sökruta Google är ett annat verktyg för att marknadsföra sitt ekosystem. (Google)Företaget vill att fler och fler bara ska använda tjänster Google för alla dina behov. (Google)Googles sökfält(Google) är också ett försök att uppmuntra användare att vänja sig vid Google Assistant.

Men för vissa användare kan detta vara för mycket. Du kanske inte ens behöver använda snabbsökningsfältet eller Google Assistant . I det här fallet är allt sökfältet gör att ta upp plats på startskärmen. Sökfältet tar upp ungefär 1/3 av skärmen. Om du tycker att det här sökfältet är onödigt, läs vidare för att bli av med det på din startskärm.

Ta bort Google Search Bar från Androids startskärm(Ta bort Googles sökfält från Androids startskärm)

1. Direkt från huvudskärmen(1. Direkt från startskärmen)

Om du använder en icke-standard Android och en enhet med ett eget användargränssnitt, kan du ta bort panelen direkt Google Sök(Google Sök) från startskärmen. Olika(Olika) märken som t.ex Samsung , Sony , Huawei , använd lite olika metoder för att göra detta. Låt oss nu titta på dem separat.

För Samsung-enheter(För Samsung-enheter)

1. Tryck och håll ned sökfältet Google tills popup-alternativet att ta bort från startskärmen visas.

se popup-alternativ för att ta bort från startskärmen.

2. Klicka nu bara på alternativet så försvinner sökfältet.

För Sony-enheter(För Sony-enheter)

1. Tryck och håll ned en stund på startskärmen.

2. Fortsätt nu att klicka på sökfältet Google på skärmen tills alternativet att ta bort från startskärmen visas.

3. Klick(Klicka) på alternativet så tas panelen bort.

Klicka på alternativet så tas panelen bort

För Huawei-enheter(För Huawei-enheter)

1. Tryck och håll ned sökfältet Google tills raderingsalternativet visas på skärmen.

Tryck och håll ned Googles sökfält tills raderingsalternativet visas på skärmen.

2. Klicka nu bara på ” Radera(Ta bort-knapp) “, och sökfältet försvinner.

Observera att om du vill ta tillbaka sökfältet till startskärmen kan du enkelt göra det med hjälp av widgets. Processen att lägga till ett sökfält Google är exakt samma som för alla andra widgetar.(Google)

2. Inaktivera Google-appen(2. Inaktivera Google-appen)

Om din telefon inte tillåter dig att direkt ta bort sökfältet med metoden ovan kan du alltid prova att inaktivera appen Google . Men om din enhet använder standarden Android vilket är fallet med tillverkade smartphones Google Till exempel Pixel eller Nexus den här metoden kommer inte att fungera.

1. Gå till inställningar(Inställningar) på din telefon.

Gå till dina telefoninställningar

2. Klicka nu på “Program”.

Klicka på alternativet Apps

3. Hitta Google i applikationslistan och klicka på den.

4. Klicka nu på Inaktivera.

Klicka på alternativet

3. Använd ett anpassat startprogram(3. Använd en anpassad startprogram)

Ett annat sätt att ta bort sökfältet Google – använd en anpassad launcher. (Google) Du kan också göra andra ändringar i enhetens layout och ikoner med hjälp av den anpassade startprogrammet. Detta gör att du kan få en unik och personlig användarupplevelse. Tror(Tänk) på startprogrammet som ett program som låter dig anpassa din enhet och ändra utseendet på din startskärm. Det låter dig också ändra hur du interagerar med din telefon. Om du använder standarden Android hur in Pixel eller Nexus då är detta det enda sättet att ta bort sökfältet Google från skärmen.

Den anpassade startprogrammet låter dig lägga till nya widgets, tillämpa övergångar, göra ändringar i gränssnittet, lägga till teman, genvägar och mer. Play Butik många launchers är tillgängliga. Några av de bästa launchers vi rekommenderar är Nova Launcher och Google Nu launcher . Bara(Bara) se till att alla startprogram du bestämmer dig för att använda är versionskompatibel Android på din enhet.

4. Använd en anpassad ROM(4. Använd ett anpassat ROM)

Om du inte är rädd för att rota din telefon kan du alltid välja en anpassad ROM(ROM). ROM det verkar(ROM) för att ersätta den firmware som tillhandahålls av tillverkaren. Den återställer det ursprungliga användargränssnittet och tar dess plats. ROM använder nu standard Android (ROM)och(Android) blir standardanvändargränssnittet på telefonen. Beställnings ROM(ROM) låter dig göra många ändringar och tweaks och låter dig definitivt ta bort sökfältet Google från din startskärm.

Rekommenderad: (Rekommenderas:) Hur man dödar Android-appar som körs i bakgrunden

Jag hoppas att stegen var till hjälp och att du enkelt kan ta bort Googles sökfält från Androids startskärm(ta enkelt bort Googles sökfält från Androids startskärm) . Om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, fråga gärna i kommentarsfältet.

Googles sökfält på startskärmen är en inbyggd funktion i vanliga Android. Även om din telefon har ett eget anpassat användargränssnitt, som i Samsung, Sony, Huawei, Xiaomi, etc. chansen är stor att du fortfarande hittar sökfältet på din startskärm. Medan vissa användare tycker att dessa är ganska användbara, anser andra att de är oestetiska och slöseri med utrymme. Om du är en av dem, då är den här artikeln för dig.

Varför ta bort Googles sökfält från Androids startskärm?

Google försöker marknadsföra sina tjänster via Android på alla möjliga sätt. Att ha ett Google-konto är absolut nödvändigt för att använda en Android-smarttelefon. Googles sökfält är ett annat verktyg för att marknadsföra sitt ekosystem. Företaget vill att fler och fler ska använda enbart Googles tjänster för alla sina behov. Googles sökfält är också ett försök att uppmuntra användare att vänja sig vid Google Assistant.

Ta bort Googles sökfält från Androids startskärm

Men för vissa användare kan detta vara lite för mycket. Du kanske inte ens använder snabbsökningsfältet eller Google Assistant. I det här fallet är allt som sökfältet gör att ta plats på din startskärm. Sökfältet upptar ungefär en tredjedel av skärmen. Om du tycker att det här sökfältet är onödigt, läs vidare för att bli av med det från startskärmen.

Ta bort Googles sökfält från Androids startskärm

1. Direkt från startskärmen

Om du inte använder vanliga Android utan snarare en enhet som har ett eget anpassat användargränssnitt kan du ta bort Googles sökfält direkt från startskärmen. Olika märken som Samsung, Sony, Huawei har lite olika metoder för att göra detta. Låt oss nu titta på dem individuellt.

För Samsung-enheter

1. Tryck och håll på Googles sökfält tills du ser ett popup-alternativ att ta bort från startskärmen.

se ett popup-alternativ att ta bort från startskärmen dyker upp

2. Klicka nu helt enkelt på alternativet och sökfältet kommer att försvinna.

För Sony-enheter

1. Tryck och håll på startskärmen en stund.

2. Fortsätt nu att trycka på Googles sökfält på skärmen tills alternativet att ta bort från startskärmen dyker upp.

3. Klicka på alternativet så tas fältet bort.

Klicka på alternativet så tas fältet bort

För Huawei-enheter

1. Tryck och håll ned Googles sökfält tills alternativet för borttagning dyker upp på skärmen.

Tryck och håll ned Googles sökfält tills alternativet för borttagning dyker upp på skärmen

2. Klicka nu bara på Ta bort-knapp och sökfältet tas bort.

Observera att om du vill ta tillbaka sökfältet på din startskärm kan du enkelt göra det från widgets. Processen att lägga till Googles sökfält är exakt likadan som för alla andra widgetar.

2. Inaktivera Google-appen

Om din telefon inte tillåter dig att direkt ta bort sökfältet genom att använda metoden som beskrivs ovan, kan du alltid försöka inaktivera Google-appen. Men om din enhet använder vanliga Android, som i fallet med smartphones gjorda av Google som Pixel eller Nexus, kommer den här metoden inte att fungera.

1. Gå till inställningarna på din telefon.

Gå till inställningarna på din telefon

2. Klicka nu på alternativet Apps.

Klicka på alternativet Apps

3. Sök efter Google från listan över appar och tryck på den.

4. Klicka nu på alternativet Inaktivera.

Klicka på alternativet Inaktivera

3. Använd en Custom Launcher

Ett annat sätt att ta bort Googles sökfält är att använda ett anpassat startprogram. Du kan också göra andra ändringar i layouten och ikonerna på din enhet med hjälp av en anpassad startare. Det låter dig ha ett unikt och personligt användargränssnitt. Tänk på en startprogram som en app som låter dig anpassa din enhet och ändra utseendet på din startskärm. Det låter dig också ändra hur du interagerar med din telefon. Om du använder vanliga Android som i Pixel eller Nexus, så är detta det enda sättet att ta bort Googles sökfält från skärmen.

En anpassad launcher låter dig lägga till nya widgets, tillämpa övergångar, göra ändringar i gränssnittet, lägga till teman, genvägar, etc. Det finns många launchers tillgängliga i Play Butik. Några av de bästa startprogrammen som vi skulle föreslå är Nova Launcher och Google Now Launcher. Se bara till att vilken launcher du än väljer att använda är kompatibel med Android-versionen på din enhet.

4. Använd ett anpassat ROM

Om du inte är rädd för att rota din telefon kan du alltid välja en anpassad ROM. Ett ROM är som en ersättning av den firmware som tillhandahålls av tillverkaren. Det rensar det ursprungliga användargränssnittet och tar dess plats. ROM:en använder nu standard Android och blir standardgränssnittet på telefonen. En anpassad ROM låter dig göra många ändringar och anpassningar och låter dig definitivt ta bort Googles sökfält från din startskärm.

Rekommenderad: Hur man dödar Android-appar som körs i bakgrunden

Jag hoppas att stegen var till hjälp och att du kommer att kunna göra det enkelt ta bort Googles sökfält från Androids startskärm. Om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, ställ dem gärna i kommentarsektionen.