Ta bort Flytta till OneDrive från snabbmenyn i Windows 10

Vill bli av med ” Flytta till OneDrive(Flytta till OneDrive)” från högerklicksmenyn i Windows 10 ? Den här guiden hjälper dig att ta bort ” Flytta(Flytta in OneDrive » från snabbmenyn på en PC med Windows 10 . Funktion” Flytta(Flytta in OneDrive » låter dig spara filer till OneDrive . Om ansökan OneDrive körs i bakgrunden kommer du att kunna komma åt och använda ” Flytta(Flytta in OneDrive » från snabbmenyn för filer.

Nu, om du faktiskt inte använder det här alternativet på din PC, eller om du av misstag klickar på det här alternativet eftersom det visas högst upp i snabbmenyn med andra viktiga alternativ, kan du ta bort det. För att göra detta måste du prova några registerhack och redigera vissa inställningar manuellt. Låt oss kolla in lösningarna just nu!

Innan du går vidare till lösningarna rekommenderas det starkt att säkerhetskopiera registerdata (backup Registerdata) ur säkerhetssynpunkt.

Radera “Flytta(Flytta in OneDrive ” från innehållsmeny(Innehållsmeny) Windows 10

Det finns i princip två sätt att ta bort ” Flytta(Flytta in OneDriver » från högerklicka på snabbmenyn i Windows 10 :

  1. Ta bort ” Flytta(Flytta in OneDrive » använda applikationen « Registerredigerare”(Registerredigeraren) .
  2. Manuellt skapa(Skapa) fil register(Registerfil) för att ta bort ” Flytta(Flytta in OneDrive “.

Låt oss diskutera dessa metoder i detalj!

1]Använd Registereditorn

Starta först applikationen Registereditorn på din PC. Och kopiera och klistra in följande sökväg i adressfältet:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked

Om du inte ser en mapp med namnet Blockerad , inga problem, du kan skapa en ny. Högerklicka bara på mappen ” Skalförlängningar(Shell Extensions)” och välj alternativet ” Ny > Nyckel “. Efter det, namnge mappen “Låst”.

Högerklicka nu på mappen ” Blockerad(blockerad)” och välj ” Nytt > Strängvärde “.

Efter det anger du följande namn för det nyskapade värdet:

{CB3D0F55-BC2C-4C1A-85ED-23ED75B5106B}

Nu kan du stänga appen” Registerredigerare”(Registerredigeraren) och parametern ” Flytta(Flytta in OneDrive ‘ tas bort från högerklicksmenyn.

Om du vill återställa ” Flytta(Flytta in OneDrive ‘ tillbaka till snabbmenyn, allt du behöver göra är att ta bort värdet du skapade i mappen ‘ Blockerad.” (Blockerad)Bara(Bara) högerklicka på strängvärdet och välj ” Radera(Radera)” för att radera den.

2]Skapa registerfilen manuellt

Ett annat sätt att ta bort ” Flytta(Flytta in OneDrive ” – skapa en registerfil manuellt för att ta bort ” Flytta(Flytta in OneDrive » från snabbmenyn. För att göra detta, öppna applikationen ” Anteckningsbok(Anteckningar)” och skriv in följande kommandon i den:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked]
"{CB3D0F55-BC2C-4C1A-85ED-23ED75B5106B}"=""

Spara sedan kommandona som en registerfil. För att göra detta, klicka på ” Arkiv > Spara hur”. Och när du sparar filen väljer du ” Spara(Spara) som typ” för “Alla filer” och sätt tillägget .reg efter filnamnet. Klicka slutligen på ” Spara(Spara) ” för att spara registerfilen.

Dubbelklicka nu på registerfilen du just skapade. Det kommer att visa en varning. Läsa(Läs) , och sedan om du vill göra ändringar, välj alternativet ” Ja”. (Ja) Starta om din dator och du kommer inte att se ” Flytta(Flytta in OneDrive » i snabbmenyn.

Om du bestämmer dig lägg tillbaka alternativet “Flytta till OneDrive”.(lägg till alternativet Flytta tillbaka till OneDrive) i snabbmenyn kan du skapa registerfilen igen med en liten kommandoändring:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked]
"{CB3D0F55-BC2C-4C1A-85ED-23ED75B5106B}"=-

Dubbelklicka(Dubbelklicka) på den skapade registerfilen, starta om din dator och sedan ser du att ” Flytta(Flytta in OneDrive » återställs i snabbmenyn.

Jag hoppas att den här artikeln hjälper dig om du har letat efter en lösning för att avinstallera flytta till OneDrive från snabbmenyn.

Läs nu: (Läs nu:) Stäng av OneDrive-meddelanden om delade filer på Windows 10

vill bli av med Flytta till OneDrive alternativ från högerklickskontextmenyn i Windows 10? Den här handledningen hjälper dig att ta bort alternativet Flytta till OneDrive från snabbmenyn på din Windows 10-dator. Funktionen Flytta till OneDrive gör att du kan spara dina filer på OneDrive. Om OneDrive-appen körs i bakgrunden kommer du att kunna komma åt och använda alternativet Flytta till OneDrive från filernas snabbmeny.

Nu, om du inte riktigt använder det här alternativet på din PC, eller om du råkar trycka på det här alternativet eftersom det visas högst upp i snabbmenyn med andra viktiga alternativ, kan du välja att ta bort det. För det måste du prova några registerhack och redigera vissa inställningar manuellt. Låt oss kolla in lösningarna nu!

Innan jag fortsätter med lösningarna rekommenderas det starkt att säkerhetskopiera registerdata ur säkerhetssynpunkt.

Ta bort Flytta till OneDrive från snabbmenyn i Windows 10

Ta bort Flytta till OneDrive från snabbmenyn i Windows 10

Det finns i princip två sätt att ta bort alternativet Flytta till OneDriver från högerklickskontextmenyn i Windows 10:

  1. Ta bort alternativet Flytta till OneDrive med hjälp av appen Registerredigerare.
  2. Skapa en registerfil manuellt för att ta bort alternativet Flytta till OneDrive.

Låt oss diskutera dessa metoder i detalj!

1]Använd Registerredigeraren

Starta först appen Registerredigerare på din PC. Och kopiera och klistra in följande sökväg i adressfältet:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked

Om du inte ser en mapp med namnet Blockerad, inga problem, du kan skapa en ny. Högerklicka helt enkelt på mappen Shell Extensions och välj sedan Ny > Nyckel alternativ. Efter det, namnge mappen som “Blockerad”.

Högerklicka nu på mappen Blockerad och välj alternativet.

Efter det anger du följande namn för det nyskapade värdet:

{CB3D0F55-BC2C-4C1A-85ED-23ED75B5106B}

Du kan nu stänga Registerredigeraren-appen och alternativet Flytta till OneDrive tas bort från högerklicksmenyn.

Om du vill återställa alternativet Flytta till OneDrive tillbaka i högerklicksmenyn, är allt du behöver göra att ta bort värdet som du skapade i mappen Blocked. Högerklicka bara på strängvärdet och välj alternativet för att ta bort det.

2]Skapa en registerfil manuellt

En annan metod för att ta bort alternativet Flytta till OneDrive är att skapa en registerfil manuellt för att ta bort alternativet Flytta till OneDrive från högerklicksmenyn. För att göra det, öppna applikationen Anteckningar och skriv sedan följande kommandon i den:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked]
"{CB3D0F55-BC2C-4C1A-85ED-23ED75B5106B}"=""

Spara sedan kommandona som en registerfil. För det, klicka på alternativet Arkiv > Spara som. Och medan du sparar filen, välj Spara som typ till Alla filer och lägg .reg förlängning efter filnamnet. Klicka slutligen på knappen Spara för att spara registerfilen.

Dubbelklicka nu på registerfilen du just skapade. Det kommer att visa en varningsuppmaning. Läs och välj sedan alternativet Ja om du vill göra en ändring. Starta om din dator och du kommer inte att se alternativet Flytta till OneDrive i snabbmenyn.

Om du bestämmer dig för det lägg tillbaka alternativet Flytta till OneDrive för att högerklicka på menyn kan du återigen skapa en registerfil med en liten ändring i kommandot:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked]
"{CB3D0F55-BC2C-4C1A-85ED-23ED75B5106B}"=-

Dubbelklicka på den skapade registerfilen, starta om din dator och se sedan att alternativet Flytta till OneDrive återställs till högerklicksmenyn.

Hoppas den här artikeln hjälper dig om du letade efter en lösning för att ta bort Flytta till OneDrive från snabbmenyn.

Läs nu: Stäng av OneDrive-meddelanden om delade filer på Windows 10

Relaterade Artiklar

Back to top button