Ta bort filer automatiskt i nedladdningsmappen och papperskorgen

Använda kontroll minne(Storage Sense), kan du nu automatiskt ta bort filer i ” Korg(papperskorgen) och Nedladdningar(Nedladdningar) » till och med 14/30/60 januari kl Windows 10 med kontroll minne(Storage Sense) för att rensa upp oanvänt diskutrymme. De flesta laddar ofta ner många filer på sin dator men glömmer bort att radera onödiga filer. På Windows 10(Windows 10) introducerade nu en funktion där du automatiskt kan ta bort filer från Laddar ner mappar(nedladdningsmappen) och ” Korgar(papperskorgen)” via ett visst antal dagar.
(ett angivet antal dagar.)

Om du använder filen dagligen eller till och med veckovis är det vettigt att lagra den i ” Nedladdningar”. (Nedladdningar) Men många PC-användare laddar ofta ner filer men glömmer det efter några dagar. Samma sak händer med korg(papperskorgen). Även om vi tar bort filer från skrivbordet(Desktop) eller andra enheter, men vi glömmer ofta att tömma papperskorgen .

För att bli av med potentiella minnesproblem, Microsoft tidigare aktiverat funktionen Storage Sense.

Om du laddar ner Windows 10 nu kan du få ännu fler funktioner med lagringskänsla . Nu kan du automatiskt radera filer från korgar(papperskorgen), såväl som från mappen ” Nedladdningar(Ladda ner)” efter det angivna antalet dagar.

Windows 11 användare? (Windows 11-användare?) Det här inlägget visar hur du använder Storage Sense i Windows 11 för att frigöra diskutrymme.

(Radera)Automatiskt radera filer från mappen Nedladdningar » och (Nedladdningar)“Korgar”(papperskorgen)

Denna funktion ingår i panelen Windows-inställningar. (Windows-inställningar) Öppna den genom att klicka Win+I och gå till Systemet(System) > lagring(Lagring) . På höger sida hittar du alternativet lagringskänsla . Om det är inaktiverat, klicka på knappen för att aktivera det.

På samma plats kommer du att se ett annat alternativ som heter ” Ändra hur du frigör utrymme”(Ändra hur vi frigör utrymme) . Klick(Klicka) på den för att anpassa. På nästa sida ser du tre alternativ:

  • Radera(Ta bort) temporära filer som inte används av mina applikationer
  • Radera(Ta bort) filer som har legat i papperskorgen i mer än 14/14/30/60 dagar.
  • Radera(Ta bort) filer i ” Nedladdningar(Nedladdningar)” som inte har ändrats på 14/14/30/60 dagar.

tom papperskorg

Du måste kontrollera alternativen 2:a och 3:e. Du kan också använda alla tre om du vill ta bort eventuella temporära filer som dina appar brukade använda men inte längre använder.

Kom ihåg att inte lagra några användbara filer i ” Nedladdningar(Ladda ner) ”, eftersom de kommer att raderas automatiskt efter de angivna dagarna i framtiden.

Automatisk papperskorg för Windows PC

Det finns en gratis programvara från tredje part som heter Auto Recycle Bin som erbjuder fler alternativ för automatisk rengöring korgar(papperskorgen) i Windows .

Det kan ta bort element från korgar(Papperskorgen) Efter en viss tid, radera stora föremål tidigare och lagra små föremål under en längre tid. Den stöder också flera enheter.

Ansluten(Relaterat) : Hur man tömmer papperskorgen automatiskt när du loggar ut) .

Hoppas det här hjälper!

Använder sig av lagringskänsla, kan du nu radera filer i papperskorgen och nedladdningsmappen automatiskt efter 1/14/30/60 dagar i Windows 10, med hjälp av Storage Sense för att rensa bort slöseri med diskutrymme. De flesta laddar ofta ner massor av filer till sin dator men glömmer bort att ta bort onödiga filer. Windows 10 introducerar nu en funktion där du automatiskt kan ta bort filer Ladda ner mapp & Papperskorgen efter ett visst antal dagar.

Om du använder en fil dagligen eller till och med veckovis är det meningsfullt att behålla den i mappen Nedladdningar. Men många PC-användare laddar ofta ner filer men glömmer det efter några dagar. Samma sak händer med papperskorgen. Även om vi tar bort filer från skrivbordet eller andra enheter men glömmer ofta bort att tömma papperskorgen.

För att bli av med de potentiella låglagringsproblemen inkluderade Microsoft tidigare en funktion som heter Storage Sense.

Ta bort filer automatiskt i nedladdningsmappen och papperskorgen efter 30 dagar i Windows 10

Om du laddar ner Windows 10 nu kan du få ännu fler funktioner vid sidan av lagringskänsla. Nu skulle du kunna ta bort filer från papperskorgen samt nedladdningsmappen automatiskt efter ett visst antal dagar.

Windows 11 användare? Det här inlägget visar dig hur du använder Storage Sense i Windows 11 för att frigöra diskutrymme.

Ta bort filer i mappen Nedladdningar och papperskorgen automatiskt

Den här funktionen finns i panelen Windows Inställningar. Öppna den genom att trycka på Win+I och gå till Systemet > Lagring. På din högra sida hittar du ett alternativ som heter lagringskänsla. Om detta är avstängt, vrid på knappen för att slå på det.

På samma plats kommer du att se ett annat alternativ som kallas Ändra hur vi frigör utrymme. Klicka på den för att ställa in den. På nästa sida ser du tre alternativ-

  • Ta bort tillfälliga filer som mina appar inte använder
  • Ta bort filer som har legat i papperskorgen i över 1/14/30/60 dagar
  • Ta bort filer i mappen Nedladdningar som inte har ändrats på 1/14/30/60 dagar

Töm papperskorg

Du måste kontrollera alternativen 2:a och 3:e. Du kan också använda alla tre om du vill ta bort alla temporära filer som dina appar har använt tidigare men som inte längre använder.

Kom ihåg att inte ha några användbara filer i nedladdningsmappen eftersom de kommer att raderas automatiskt efter de angivna dagarna framöver.

Automatisk papperskorg för Windows PC

Det finns ett gratisprogram från tredje part som heter Auto Recycle Bin som erbjuder fler alternativ för att automatiskt tömma papperskorgen i Windows.

Det kan ta bort föremål i papperskorgen efter en viss tidsperiod, ta bort stora föremål tidigare och behålla små föremål under en längre tid. Den stöder också flera diskar.

relaterad: Hur du tömmer papperskorgen automatiskt när du loggar ut.

Relaterade Artiklar

Back to top button