Ta bort eller inaktivera Firefox Default Browser Agent i Windows 10

Mozilla Firefox startar en ny tjänst som heter ” Standard webbläsaragent”(Standard webbläsaragent) . I grund och botten är det en textsträng som webbläsaren skickar till webbservern den kommunicerar med. Skriptet innehåller information om operativsystemet som används för närvarande, webbläsaren som körs, dess renderingsmotor och annan viktig information.

Standard webbläsaragent för Firefox

Firefox installerar den här nya processen med namnet default-browser-agent.exe på följande plats:

C:\Program Files\Mozilla Firefox\

Huvudfunktionen för denna process är att skicka telemetri tillbaka till Mozilla var 24:e timme. Efter att ha upptäckt var han befinner sig nu, låt oss gräva lite djupare och ta reda på:

  1. Hur agenten avrättas standard webbläsare Firefox(Firefox Default Browser Agent)
  2. Hur man inaktiverar Standard webbläsaragent för Firefox(Firefox Default Browser Agent)
  3. Hur man tar bort Standard webbläsaragent för Firefox(Firefox Default Browser Agent)

Anledningen till att man samlar in denna telemetri är att olika webbläsare ofta renderar text, bilder och annat innehåll på olika sätt. Som sådan är det viktigt att använda den insamlade telemetridatan för att förstå standardwebbläsartrender för att hjälpa tillverkare att förbättra webbläsaren och visa innehåll korrekt. Förutom(Dessutom), att ändra användaragenten kan också hjälpa dig att kringgå webbläsarbegränsningar.

ett] Hur(Hur) webbläsaragenten körs Firefox som standard(Firefox Default Browser Agent)

Skriptet exekveras av en schemalagd uppgift som heter ” Standard webbläsaragent för Firefox”(Firefox Default Browser Agent’ ), som blir aktiv så snart du installerar den senaste versionen av webbläsaren eller uppdaterar den via ” inställningar(inställningar)”. När den har aktiverats kommer uppgiften att börja samla in data relaterad till standardwebbläsaren, den språkversion som är konfigurerad i operativsystemet, versionerna av det installerade operativsystemet, din tidigare standardwebbläsare och den för närvarande installerade versionen Firefox .

Här är skriptet för det schemalagda jobbet −

C:\Program Files\Mozilla Firefox\default-browser-agent.exe do-task

Jobbet är också planerat att köras var 24:e timme.

När informationen har samlats in kommer följande program att köras:

C:\Program Files\Mozilla Firefox\pingsender.exe

Ovanstående program kommer att ladda upp data till Firefox telemetriservrar på

https://incoming.telemetry.mozilla.org/submit/default-browser-agent/1/default-browser/[UID]

Vissa kan betrakta denna händelse som ett integritetsintrång. Således erbjuder webbläsarleverantörerna tillräckligt med spelrum för att förhindra programmet från Standard webbläsaragent för Firefox(Firefox Default Browser Agent) för att skicka sådan information.

Du kan antingen inaktivera det i din webbläsarinställningar och grupppolicyer eller ta bort det helt Standard webbläsaragent för Firefox(Firefox Default Browser Agent) .

2] Hur(Hur) inaktivera Standard webbläsaragent för Firefox(Firefox Default Browser Agent)

För att inaktivera telemetri i Firefox genom (Firefox’)inställningar(Inställningar) » Firefox,

Gå till Meny(Meny) » Firefox, visas som tre horisontella streck, och välj « alternativ(Alternativ)” från listan.

Gå sedan till ” Sekretess och säkerhet(Sekretess och säkerhet)” och scrolla ner till “Firefox datainsamling och användning”(‘Insamling och användning av Firefox-data’) .

Avmarkera här “Tillåt Firefox att skicka teknisk data och interaktionsdata till Mozilla”(‘Tillåt Firefox att skicka teknisk data och interaktionsdata till Mozilla’) och stäng ” Inställningar”.(Inställningar’.)

Efter(Härefter) detta Firefox kommer inte längre att skicka telemetridata, inklusive information om standardwebbläsaren.

3] Hur(Hur) ta bort en uppgift Standard webbläsaragent för Firefox(Firefox Default Browser Agent)

Trots att du stängde av standard webbläsaragent(Default Browser Agent) skickar information, kan den fortsätta att köras var 24:e timme, så du måste ta bort den här uppgiften. Du kan enkelt göra detta genom att följa dessa steg.

I kö menysökning ” (Sök)Start(Startmeny) » enter “en uppgift”,(‘uppgift’) och klicka sedan på resultatet ” Uppgiftsschema(Task Schedule)” när det verkar köra ” Schemaläggaren(Schemaläggaren).

Utöka sedan menyn “Task Scheduler Library”. (Task Scheduler Library’)Välj firefox, för att spela in en schemalagd uppgift webbläsaragent(Webbläsaragent) visas som standard.

Högerklicka på posten och välj alternativet ” Ta bort “.(Radera)

Uppgiften kommer att raderas helt. Stäng programmet.

Den schemalagda uppgiften kommer nu att tas bort helt och den körbara standard-browser-agent.exe körs inte längre var 24:e timme.

Det är allt!

Mozilla Firefox kör en ny tjänst som heter Standard webbläsaragent. Det är i princip en textsträng som webbläsaren skickar till webbservern den kommunicerar med. Skriptet innehåller information om operativsystemet som för närvarande används, webbläsaren som körs, dess renderingsmotor och andra viktiga detaljer.

Firefox standardwebbläsaragent

Firefox installerar den här nya processen som kallas default-browser-agent.exe på följande plats –

C:\Program Files\Mozilla Firefox\

Huvudfunktionen för denna process är att skicka telemetri tillbaka till Mozilla var 24:e timme. Efter att ha upptäckt dess plats nu, låt oss gräva lite djupare in i ämnet och ta reda på:

  1. Hur körs Firefox Default Browser Agent
  2. Hur man inaktiverar Firefox Default Browser Agent
  3. Hur man tar bort Firefox Default Browser Agent

Anledningen till att samla in denna telemetridata är att olika webbläsare ofta renderar text, bilder och annat innehåll på olika sätt. Som sådan är det viktigt att utnyttja telemetridata som samlas in för att förstå standardwebbläsartrender på ett sätt som hjälper tillverkare att förbättra webbläsaren och visa innehåll på rätt sätt. Dessutom kan byte av användaragent också hjälpa dig att komma runt webbläsarbaserade begränsningar.

1]Hur körs Firefox Default Browser Agent

Skriptet exekveras via en schemalagd uppgift med namnet ‘som blir aktiv så snart du installerar den senaste versionen av webbläsaren eller uppdaterar den genom ”. När den är aktiv kommer uppgiften att börja samla in data, relevant för webbläsaren som är inställd som standard, språkinställning konfigurerad i operativsystemet, versionerna av operativsystemet installerade, din tidigare standardwebbläsare och den för närvarande installerade versionen av Firefox.

Här är skriptet för den schemalagda uppgiften –

C:\Program Files\Mozilla Firefox\default-browser-agent.exe do-task

Uppgiften är också schemalagd att köras var 24:e timme

När informationen har samlats in kommer följande program att köras –

C:\Program Files\Mozilla Firefox\pingsender.exe

Ovanstående program kommer att ladda upp data till Firefoxs telemetriservrar kl

https://incoming.telemetry.mozilla.org/submit/default-browser-agent/1/default-browser/[UID]

Vissa kan se det här evenemanget som ett integritetsintrång. Som sådan erbjuder skaparna av webbläsaren tillräckligt med spelrum för att hindra Firefox Default Browser Agent-program från att skicka sådan information.

Du kan antingen välja att inaktivera den via webbläsarinställningarna och grupppolicyerna eller ta bort Firefox Default Browser Agent helt och hållet.

2]Hur man inaktiverar Firefox Default Browser Agent

För att inaktivera telemetri i Firefox via Firefox ”,

Navigera till Firefox ” synlig som 3 horisontella staplar och välj ” från listan.

Byt sedan till avsnittet ” och scrolla ned till .

Här, ångra och stäng’

Härefter kommer Firefox inte längre att skicka någon telemetri, inklusive standardwebbläsarinformation.

3]Hur man tar bort Firefox Default Browser Agent-uppgift

Även om du har inaktiverat standardwebbläsaragenten från att skicka information, kan den fortsätta att köras var 24:e timme, så du måste ta bort den här uppgiften. Du kan enkelt göra det genom att följa dessa steg.

Inuti sökfältet i Start-menyn, skriv och klicka sedan på ”-resultatet när det dyker upp för att starta ”.

Expandera sedan ‘menyn. Välj för att göra standardposten för webbläsaragentens schemalagda uppgift synlig.

Högerklicka på posten och välj alternativet ”.

Uppgiften kommer att tas bort helt. Stäng programmet.

Den schemalagda uppgiften kommer nu att tas bort helt och den körbara standard-browser-agent.exe kommer inte längre att köras efter varje 24-timmars tidsförlopp.

Relaterade Artiklar

Back to top button