Ta bort dig själv från grupptext på Android

Vill du ta bort dig själv från grupptext(grupptext) på din Android telefon(Android telefon) ? Tyvärr kan du inte lämna (lämna)grupptext(grupptext) , men du kan fortfarande stänga av eller radera(ta bort) tråd i appen Meddelanden.

Grupp(Grupp)texter är ett bekvämt sätt att kommunicera när du behöver förmedla samma budskap till flera personer. Istället för att göra det individuellt kan du bara skapa en grupp av alla intressenter och skicka ett meddelande. Det ger också bekväm plattform(bekväm plattform) för utbyte av idéer, diskussion och möten. Kommunikationen mellan olika kommittéer och grupper underlättas också med gruppchattar.

Ta bort dig själv från grupptext på Android

Detta har dock vissa nackdelar. Grupp(Grupp) chattar kan vara irriterande, speciellt om du inte ville delta i konversationen eller gruppen som helhet. Du får hundratals meddelanden varje dag som inte berör dig. Din telefon ringer då och då för att meddela dig om dessa meddelanden. Förutom enkla textmeddelanden delar människor många foton och videor som är till för dig. inget annat än spam(inget annat än spam). De laddas automatiskt och tar plats. Skäl som detta gör att du vill lämna dessa gruppchatt så snart som möjligt.

Tyvärr är detta inte möjligt. Faktum är att standardmeddelandeappen är på Android låter dig inte ens lämna gruppchatten. Detta skulle vara möjligt om denna grupp fanns i några andra tredjepartsapplikationer som t.ex whatsapp , Vandra , budbärare , Instagram etc., men inte i standardmeddelandetjänsten. Det betyder dock inte att du ska lida i det tysta. I den här artikeln hjälper vi dig att skydda dig från irriterande och oönskade gruppchattar.

Ta bort dig själv från grupptext på Android(Ta bort dig själv från en grupptext på Android)

Som nämnts tidigare kan du inte lämna en gruppchatt, men det är bäst att blockera aviseringar istället. Följ stegen nedan för att göra det.

Hur stänger jag av aviseringar i en gruppchatt?(Hur tystar man aviseringar från en gruppchatt?)

1. Klicka på ikonen standardmeddelandeappar(standardmeddelandeapp) .

Klicka på ikonen för standardmeddelandeapp.

2. Öppna nu gruppchatt(Gruppchatt) du vill inaktivera.

Öppna gruppchatten du vill inaktivera

3. In lag(höger sida) övre hörnet ser du tre vertikala prickar(tre vertikala prickar) . Klicka på dem.

I det övre högra hörnet ser du tre vertikala punkter.  Klicka på dem

4. Välj nu ett alternativ gruppinformation(gruppinformation).

Välj ett alternativ för gruppinformation

5. Klicka på Alternativet “Meddelanden”.(Alternativ för meddelanden) .

Klicka på alternativet

6. Nu är det bara att stänga av alternativen till tillåt aviseringar(tillåt aviseringar) och visa dem i statusfältet.

Inaktivera alternativ för att tillåta aviseringar och visa dem i statusfältet.

Detta stoppar alla meddelanden från respektive gruppchatt. Du kan upprepa samma steg för varje gruppchatt som du vill inaktivera. Du kan också förhindra automatisk nedladdning av multimediameddelanden som utbyts i dessa gruppchattar.

Läs också:(Läs också:) 4 sätt(Sätt) läsa raderade meddelanden(Borttagna meddelanden) in whatsapp

Hur förhindrar man automatisk nedladdning av multimediameddelanden?(Hur förhindrar man automatisk nedladdning av multimediameddelanden?)

1. Klicka på ikonen standardmeddelandeappar(standardmeddelandeapp) .

Klicka på ikonen för standardmeddelandeapp.

2. In lag(höger sida) övre hörnet ser du tre vertikala prickar(tre vertikala prickar) . Klicka på dem.

I det övre högra hörnet ser du tre vertikala punkter.  Klicka på dem

3. Klicka nu på ” Inställningar”(Inställningsalternativ) .

Klicka på alternativet

4. Välj nu alternativet ” Dessutom”(Avancerat alternativ) .

Välj avancerat alternativ

5. Nu är det lätt stäng av inställningen för automatisk MMS-nedladdning(stäng av inställningen för automatisk nedladdning av MMS) .

Stäng av inställningen för automatisk MMS-nedladdning.

Detta kommer att spara både din data och ditt utrymme. Samtidigt behöver du inte oroa dig för att ditt galleri ska fyllas med spam.

Rekommenderad:(Rekommenderas:) hur man startar om eller startar om Android telefon(Android telefon)

Observera att det också finns ett alternativ att helt radera en gruppchatt, men detta tar bara bort meddelandena på din telefon. Den kan tillfälligt radera en gruppchatt, men den kommer tillbaka så snart ett nytt meddelande skickas i gruppen. Det enda sättet att lämna en gruppchatt är att be skaparen av gruppen att ta bort dig. Detta kräver att han/hon skapar en ny grupp, exklusive dig. Om skaparen är redo kan du säga hejdå till gruppchatten helt. Annars kan du alltid stänga av notiser, stänga av automatiska nedladdningar MMS och ignorera helt enkelt alla konversationer som pågår i gruppen.

Vill du ta bort dig själv från en grupptext på din Android-telefon? Tyvärr kan du inte en , men du kan fortfarande stänga av eller stänga av tråden i din Meddelanden-app.

Grupptexter är en användbar kommunikationsmetod när du behöver förmedla samma budskap till ett antal personer. Istället för att göra det individuellt kan du helt enkelt skapa en grupp med alla berörda parter och skicka meddelandet. Det ger också en bekväm plattform för att dela idéer, diskutera och genomföra möten. Kommunikationen mellan olika kommittéer och grupper är också lättare på grund av gruppchattar.

Ta bort dig själv från grupptext på Android

Det finns dock vissa nackdelar med detta. Gruppchattar kan bli irriterande, speciellt om du var ovillig att vara en del av konversationen eller gruppen i allmänhet. Du fortsätter att få hundratals meddelanden varje dag som inte berör dig. Din telefon fortsätter att ringa då och då för att meddela dig om dessa meddelanden. Förutom enkla textmeddelanden delar folk många foton och videor som bara är spam för dig. De laddas ner automatiskt och tar upp utrymme. Skäl som dessa gör att du vill avsluta dessa gruppchattar så snart som möjligt.

Tyvärr är detta inte möjligt. Faktum är att standardmeddelandeappen på Android inte ens tillåter dig att avsluta en gruppchatt. Det skulle vara möjligt om den här gruppen fanns på några andra tredjepartsappar som WhatsApp, Hike, Messenger, Instagram, etc. men inte för din standardmeddelandetjänst. Detta betyder dock inte att du måste lida i det tysta. I den här artikeln kommer vi att hjälpa dig att rädda dig själv från de irriterande och oönskade gruppchattarna.

Ta bort dig själv från en grupptext på Android

Som nämnts tidigare kan du inte riktigt avsluta en gruppchatt men det bästa du kan göra istället är att blockera aviseringarna. Följ dessa steg för att göra det.

Hur tystar man aviseringar från en gruppchatt?

1. Klicka på standardmeddelandeapp ikon.

Klicka på standardikonen för meddelandeapp

2. Öppna nu gruppchatt som du vill stänga av.

Öppna gruppchatten som du vill stänga av

3. På den övre högra sidan ser du tre vertikala prickar. klicka på dem.

Längst upp till höger ser du tre vertikala punkter.  klicka på dem

4. Välj nu gruppinformation alternativ.

Välj alternativet gruppinformation

5. Klicka på Alternativ för meddelanden.

Klicka på alternativet Meddelanden

6. Stäng nu helt enkelt av alternativen till tillåt aviseringar och visas i statusfältet.

Stäng av alternativen för att tillåta aviseringar och för att visas i statusfältet

Detta stoppar alla meddelanden från respektive gruppchatt. Du kan upprepa samma steg för varje gruppchatt som du vill stänga av. Du kan också förhindra att multimediameddelanden som delas i dessa gruppchattar laddas ned automatiskt.

Läs också: 4 sätt att läsa raderade meddelanden på WhatsApp

Hur förhindrar man automatisk nedladdning av multimediameddelanden?

1. Klicka på standardmeddelandeapp ikon.

Klicka på standardikonen för meddelandeapp

2. På den övre högra sidan ser du tre vertikala prickar. klicka på dem.

Längst upp till höger ser du tre vertikala punkter.  klicka på dem

3. Klicka på Alternativ för inställningar.

Klicka på alternativet Inställningar

4. Välj nu avancerat alternativ.

Välj det avancerade alternativet

5. Nu helt enkelt stäng av inställningen för automatisk nedladdning av MMS.

Stäng av inställningen för automatisk nedladdning av MMS

Detta kommer att spara både din data och ditt utrymme. Samtidigt behöver du inte oroa dig för att ditt galleri ska fyllas med spam.

Rekommenderad: Hur du startar om eller startar om din Android-telefon

Observera att det också finns ett alternativ att ta bort gruppchatten helt, men det tar bara bort meddelandena som finns på din telefon. Det kan ta bort gruppchatten tills vidare, men det kommer tillbaka så snart ett nytt meddelande skickas till gruppen. Det enda sättet att bli borttagen från en gruppchatt är genom att be skaparen av gruppen att ta bort dig. Detta skulle kräva att han/hon skapar en ny grupp som exkluderar dig. Om skaparen är villig till det kommer du att kunna säga hejdå till gruppchatten helt. Annars kan du alltid stänga av aviseringarna, inaktivera automatisk nedladdning av MMS och helt enkelt ignorera vilken konversation som helst på gruppen.