Ta anteckningar och urklipp från en webbplats i Chrome med OneNote Web Clipper

För majoriteten av människor som surfar på Internet varje dag, behovet av göra några anteckningar säkert dykt upp flera gånger . Det betyder att vi måste öppna en anteckningsbok på skrivbordet eller ta en penna och papper för att skriva vad det är. I den meningen är OneNote en av de mest använda applikationerna för att göra anteckningar när vi sitter framför datorn, men vi måste ha applikationen på ena sidan och webbläsaren på den andra och gå från till varandra när vi behöver den . Tja, så att detta inte är nödvändigt, kommer vi att visa nedan hur förlängningen OneNote Web Clipper Arbetar för gör dina anteckningar i Google Chrome medan du surfar.

På detta sätt, utan att lämna webbläsaren, kan vi ta nödvändiga anteckningar och få dem antecknade för att kunna återhämta sig när som helst . Dessutom låter OneNote Web Clipper dig spara skärsår från vilken webbsida som helst som också sparas direkt till vårt Microsoft-konto.

Hur man gör anteckningar och urklipp från en webbplats medan du surfar i Chrome

Genom att spara anteckningarna och klippen i vårt Microsoft-konto har vi möjlighet att komma åt dem var som helst utan problem. För att börja använda OneNote Web Clipper, bara gå till OneNotes officiella webbplats från samma länk och klicka på knappen Hämta OneNote Web Clipper. Tillägget kommer att installeras automatiskt i vår webbläsare Chrome och vi kommer att se hur OneNote-ikonen visas bredvid webbläsarens adressfält.Nästa sak vi måste göra när vi klickar på tilläggsikonen är till oss
logga in med vårt Microsoft-konto så att alla anteckningar och nedskärningar vi gör registreras på vårt konto. När detta är gjort, i samma ögonblick som vi surfar och vill göra en anteckning eller göra ett klipp, behöver vi bara klicka på OneNote Web Clipper-ikonen igen och ett popup-fönster visas där vi kan skriv lappen direkt eller gör ett klipp.

I det senare fallet kan vi göra en urklippning av hela webbsidan att kunna lägga till personliga anteckningar även på urklippet, till ett specifikt avsnitt eller del av webbplatsen till vilken vi kan lägga till en anpassad titel och anteckningar, en artikel mycket användbart när vi vill få information eller bara läsa ett blogginlägg eller nyheter senare, kunna markera text eller ändra typsnitt eller helt enkelt spara ett bokmärke vilket i princip sparar länken till en webbplats till våra bokmärken eller favoriter.

Relaterade Artiklar

Back to top button