Synology DSM 7.0, det nya NAS OS, kommer att släppas i slutet av juni och tillkännager molnfunktioner

Synology DSM 7 © Neowin

Efter veckor av beta kommer den nya versionen av Synologys DSM äntligen att distribueras den 29 juni.

Medan vi bara pratar om Microsoft och framtidens Windows 11, är den amerikanska utgivaren inte ensam om att planera en större översyn av sitt stora operativsystem i slutet av juni. Synology kommer att följa det i några dagar.

Läs också:
QNAP NAS-användare, här är hur du uppdaterar din NAS mot AgeLocker ransomware

Kompatibel med NAS sedan DSx13

Den 29 juni kommer Disk Station Manager, DSM for friends, äntligen att känna till sitt byte till version 7. DSM 6.0 implementerades 2016 och kommer därför att ta en välförtjänt pension efter fem år av god och lojal tjänst… äntligen , den den berörda NAS-enheten.

Synology har ännu inte avslöjat den exakta listan över sin NAS som kan stödja DSM 7.0, men det är säkert att några av de äldsta produkterna inte kommer att vara en del av festen. En sak är säker, NAS eftersom DSx13 kommer att stödjas.

Synology DSM 7 © Synology

Läs också:
4G-router, Wi-Fi-router, Wi-Fi-repeater eller elnätsuttag, hur förbättrar du din Wi-Fi-hastighet?

Ett förnyat gränssnitt

Om det inte är fråga om en fullständig makeover som det kan ha varit fallet tidigare, kommer DSM 7.0 logiskt sett att vara källan till en liten grafisk översyn. Systemet kommer till exempel att ha vissa transparenseffekter för att hålla sig mer nära nuvarande trender.

Allt relaterat till ikoner och fönster bör inte se några större förändringar, men Synology kommer att förnya många delar av sin programvara med enhetliga inställningar, olika grupperingar och bättre visuella ledtrådar för att göra saker tydligare.

Läs också:
En Natos molnplattform skulle ha blivit hackad

Fokusera på Cloud C2

För att hänga med i rörelsen framhäver Synology molnet genom sin C2-tjänst. Tanken är att öka datatillgängligheten, men också att komplettera lokal lagring. De mest använda uppgifterna skulle vara lokalt, de andra i molnet.

Synology DSM 7 © Synology

C2 måste kompletteras med olika moduler. Därmed gör C2 Identity det möjligt att bättre hantera domäner. C2 Password är designat för att förbättra lösenordshanteringen, vilket Synology ser som den största säkerhetsbristen i sina lösningar. C2 Backup och C2 Transfer är logiskt inriktade på att dela och säkerhetskopiera data.

Läs också:
QNAP: hackare utnyttjar en sårbarhet på sin NAS för att bryta kryptovalutor

Omdesign av fotohanteringsmodulen

Äntligen drar Synology nytta av den omvälvning som orsakas av slutet på det kostnadsfria fotoerbjudandet från Google. Taiwanesen har beslutat att slå samman två av sina tidigare applikationer, Photo Station och Synology Moments, inom Synology Photos. Självklart blir det frågan om att erbjuda ett nytt fotolagringsverktyg med ett i stort sett omdesignat gränssnitt.

Synology DSM 7 © Synology

Synology vill också förenkla säkerhetskopiering och delning av nämnda foton. Det är självklart en fråga om att organisera dem efter mappar, men också om att distribuera foton och videor efter projekt eller ” att klassificera dem efter den användare som de är avsedda för “. På delningssidan insisterar Synology på att ” mottagaren av bilderna behöver inte ha ett program eller en profil på plattformen för att komma åt dem “.

Det är i samklang med tiden, Synology Photos kommer att ha sin artificiella intelligensteknologi för att identifiera platserna eller individerna som finns på fotona. Olika filter och metadataanvändning kommer att förbättra rankningen och skapa album.

För att lära dig mer och eventuellt distribuera DSM 7.0 när det är dags, besök gärna den här sidan på Synologys officiella webbplats.

Källa: Synologi

Relaterade Artiklar

Back to top button