Synkronisera bokmärken och läslista i Microsoft Edge

Om du är aktiv Google Chrome-användare(Google Chrome-användare) , är du förmodligen bekant med den inbyggda synkroniseringsfunktion(synkroniseringsfunktion) länkad till din Google-konto(Google-konto). FRÅN Krom Mycket data synkroniseras, inklusive tillägg som du har installerat, autofylldata, bokmärken, kreditkort, lösenord, historik, inställningar, teman och till och med öppna flikar.

Naturligtvis synkroniseras allt med vilken annan enhet den kan köras på. Google Chrome inklusive telefoner Android och iOS Chromebook(Chromebooks) eller Mac/Linux . Hittills har det inte funnits någon sådan inbyggd funktion Internet Explorer eller Microsoft Edge.(Internet Explorer eller Microsoft Edge)

Med tidigare släppt jubileumsuppdatering (Jubileumsuppdatering)Windows 10 Microsoft Edge stöder nu några riktigt användbara funktioner: en är tillägg och den andra är synkronisering. För närvarande kan du bara synkronisera dina bokmärken och läslista över enheter, vilket inte är särskilt spännande, men det är bara början.

För närvarande kant endast tillgänglig på stationära datorer med Windows bärbara datorer, surfplattor ( yta ) och telefoner. Webbläsare kant(Edge browser) finns även på Xbox ett , men synkroniseringsfunktionen stöds inte för närvarande. Detta bör dock visas i en framtida uppdatering.

Microsoft-kontoinställningar

För att börja synkronisera in kant måste du först se till att du använder Microsoft konto(Microsoft-konto) för att logga in på ditt Windows-enhet(Windows-enhet) . Om du använder ett lokalt konto på din dator kommer du inte att kunna synkronisera någonting.

Du kan göra detta genom att klicka på ” Start(Start)”, sedan ” inställningar(Inställningar)” och sedan ” Konton(Konto) » .

Om du använder Microsoft konto(Microsoft-konto), kommer du att se din profilbild och en länk för att hantera din online-konto(konto online). Om du använder ett lokalt konto ser du ett alternativ att logga in med Microsoft konto(Microsoft konto) .

Microsoft konto

När du har loggat in på alla dina enheter med Microsoft konto(Microsoft-konto), klicka på ” Synkronisera inställningar(Synkronisera dina inställningar)” längst ned i menyn ” Konton”.(Konton)

synkroniseringsinställningar

Den här dialogrutan kommer att lista alla individuella objekt som kan synkroniseras med din Microsoft konto(Microsoft konto) . De flesta av elementen tillhör Windows men det måste du se till Internet Explorer-inställningar(Internet Explorer-inställningar) och andra Windows-inställningar(Andra Windows-inställningar) är aktiverade.

Aktivera Sync in Edge

När du har slutfört ovanstående uppgifter måste vi öppna kant och aktivera enhetssynkronisering. För att göra detta, klicka på knappen med tre punkter i det övre högra hörnet och klicka sedan på ” inställningar(Inställningar) ” .

kantinställningar

Skrolla(Scrolla) ner en bit tills du ser rubriken ” Konto”(Konto) och länken ” Kontoinställningar” . (Kontoinställningar) Du kommer bara att se denna länk om du inte använder Microsoft konto(Microsoft-konto) på den här enheten.

Microsoft Edge-inställningar

Om en Microsoft konto(Microsoft-konto) är korrekt konfigurerat, kommer du att kunna växla ” Synkronisera favoriter och läslista”. (Synkronisera dina favoriter och läslista) När du klickar på länken ” Inställningar för enhetssynkronisering(Inställningar för enhetssynkronisering)” dialogrutan öppnas” Synkroniseringsinställningar(Synkronisera dina inställningar) ”, som jag nämnde ovan.

kantsynkronisering

Det är värt att notera att du måste aktivera synkronisering kant på varje enhet manuellt, även om dina andra enheter redan är inloggade med densamma Microsoft konto(Microsoft konto) .

kanten av favoriter

Nu kommer allt du sparar i dina bokmärken eller läslista att visas på dina andra enheter. Du kan komma åt båda dessa element genom att klicka på knappen med tre horisontella linjer av olika längd. Ikon asterisker(stjärnikon) är för bokmärken och den andra ikonen är för läslista.

Det är också värt att notera det kant synkroniseras inte lika snabbt som Krom . PÅ Krom data synkroniseras vanligtvis inom några sekunder, men jag var tvungen att vänta från ett par minuter till en halvtimme innan jag såg att datan var synkroniserad i kant . Oavsett orsaken till långsamheten hoppas jag att det löser sig snart.

Framtida versioner kant , kommer förmodligen att hålla annan data synkroniserad, som tillägg, lösenord, etc., men detta är för närvarande begränsat. Njut av!

Om du är en ivrig Google Chrome-användare är du förmodligen bekant med den inbyggda synkroniseringsfunktionen som är kopplad till ditt Google-konto. Med Chrome synkroniseras en hel del data inklusive dina installerade tillägg, autofylldata, bokmärken, kreditkort, lösenord, historik, inställningar, teman och till och med öppna flikar.

Naturligtvis synkroniseras allt detta med vilken annan enhet som helst som kan köra Google Chrome, vilket inkluderar Android- och iOS-telefoner, Chromebooks eller Mac/Linux-maskiner. Hittills har detta inte funnits i Internet Explorer eller Microsoft Edge som en inbyggd funktion.

Med Windows 10 Anniversary Update som släpptes tidigare, stöder Microsoft Edge nu ett par riktigt användbara funktioner: en är tillägg och den andra är synkronisering. Från och med nu kan du bara synkronisera dina bokmärken och läslista mellan enheter, vilket inte är särskilt spännande, men det är en början.

För närvarande är Edge endast tillgängligt på Windows-datorer, bärbara datorer, surfplattor (Surface) och telefoner. Edge-webbläsaren finns också på Xbox One, men synkroniseringsfunktionen stöds för närvarande inte. Det borde dock komma i en framtida uppdatering.

Konfigurera ett Microsoft-konto

För att komma igång med synkronisering i Edge måste du först se till att du använder ett Microsoft-konto för att logga in på din Windows-enhet. Om du använder ett lokalt konto på din dator kommer du inte att kunna synkronisera någonting.

Du kan göra detta genom att klicka på Startinställningar och sedan klicka på Konton.

inställningar konton

Om du använder ett Microsoft-konto kommer du att se din profilbild och en länk för att hantera ditt konto online. Om du använder ett lokalt konto ser du alternativet att logga in med ett Microsoft-konto.

Microsoft konto

När du har loggat in på alla dina enheter med ett Microsoft-konto klickar du på Synkronisera dina inställningar längst ner på Konton meny.

fönstren för synkroniseringsinställningar

Den här dialogrutan listar alla enskilda objekt som kan synkroniseras med ditt Microsoft-konto. De flesta objekt hänför sig till själva Windows, men du vill vara säker Internet Explorer-inställningar och Andra Windows-inställningar båda är påslagna.

Aktivera synkronisering i Edge

När du har slutfört ovanstående uppgifter måste vi öppna Edge och aktivera enhetssynkronisering. För att göra detta, klicka på knappen med de tre prickarna uppe till höger och klicka sedan på inställningar.

kantinställningar

Scrolla ner lite tills du ser konto rubrik och Kontoinställningar länk. Du kommer bara att se den länken om du inte använder ett Microsoft-konto på den enheten.

microsoft edge-inställningar

Om Microsoft-kontot är korrekt konfigurerat kommer du att kunna växla mellan Synkronisera dina favoriter och läslista knapp. Genom att klicka på Inställningar för enhetssynkronisering länk kommer att ladda upp Synkronisera dina inställningar dialogen jag nämnde ovan.

synkroniseringsaktiverad kant

Det är värt att notera att du måste gå vidare och aktivera synkronisering i Edge på varje enhet manuellt, även om dina andra enheter redan är inloggade med samma Microsoft-konto.

kantfavoriter

Nu kommer allt du sparar i dina bokmärken eller läslista att visas på dina andra enheter också. Du kan komma åt båda dessa objekt genom att klicka på knappen som har de tre horisontella linjerna av olika längd. Stjärnikonen är för bokmärken och den andra ikonen är läslistan.

Det är också värt att notera att Edge inte alls är lika snabb på att synkronisera som Chrome är. Med Chrome synkroniseras data vanligtvis inom några sekunder, men jag var tvungen att vänta allt från ett par minuter till över en halvtimme innan jag såg data synkroniseras i Edge. Oavsett orsaken till långsamheten, hoppas jag att det löser sig snart.

Framtida versioner av Edge kommer förmodligen att stödja synkronisering av andra data som tillägg, lösenord, etc., men för närvarande är det begränsat. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button